cookie-og-privatlivspolitik
Det er bolte som disse ved zebraen, børn og voksne skal manøvrere udenom.

3

Billeder

Det er bolte som disse ved zebraen, børn og voksne skal manøvrere udenom.
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Forælder kræver handling

Spidse bolte stikker op af græsset ved hotspot for børneleg.
06. august 2020 kl. 15:30 Af Anne Katrine Petersen, Anne Katrine Petersen

Annonce

NYKØBING Tigre, elefanter og zebraer ved Guldborgsundcentret har en magnetisk tiltrækningskraft på børn. Men de små poder skal huske at se sig rigtig godt for, hvis de vil tættere på de store sjove dyr ved centret.

- Det tænker små børn jo ikke over, og det skal de heller ikke, siger Jim Valentin Szwiec-Berthou, der er far til en lille dreng, som elsker dyr.

Allerede for et år siden opdagede han boltene ved centeret, som stikker næsten fem centimeter op af græsset. Dengang rettede han henvendelse til kommunen, men for nylig opdagede han, at der ikke var sket noget. Boltene er efterladenskaber af tidligere dyr, der ikke står på plænen længere eller er midlertidigt væk.

- Tænk, hvis et barn falder og slår sig på dem, eller en voksen med en tynd sandal træder på sådan en. De er jo ret skjulte i græsset. Jeg er oprigtig utryg ved, at børn skal færdes der, siger Jim Valentin Szwiec-Berthou, der ofte ser børnehaver på udflugt spise madpakker og lege ved dyrene.

- Jeg bliver ret provokeret af, at man tilsyneladene kan finde ud af at slå græsset rundt om, men ikke tænker på at få dem dækket til.


Tager ansvar på sig

Dyrene er placeret ved centeret af ejer Flemming Holberg Fenger. Arealerne passes af et servicefirma og nu, hvor Jim har rettet henvendelse, er han blevet lovet, at der kommer styr på det.

- Jeg kan da godt bebrejde mig selv, at jeg ikke har været opmærksom på det, siger Flemming Holberg Fenger og fortæller, at formålet med dyrene egentlig ikke var, at de var en legeplads. Det var tænkt som en udstilling, der kunne inspirere handlende til at besøge områdets turistattraktioner. Ideen var oprindeligt, at udstillingen skulle bygges ud. At det imidlertid bliver brugt af børn, anerkender han.

- Det er en legeplads, og vi har helt klart et ansvar for, at det er i orden. Målet med det var på ingen måde at gøre skade, siger Flemming Holberg Fenger.

At der ikke er blevet handlet noget før, tilskriver Flemming Holberg Fenger uvidenhed.

- Vi kan jo ikke handle, før vi ved det.

Der er netop blevet bestilt en ny struds og en ny tiger til området, og nu går ejeren i tænkeboks på, hvad der skal ske på området. Dyrene egner sig nemlig ikke til at blive klatret på, så selv om de bliver brugt som legeplads, overvejer ejeren nu fremtiden:

- Måske er vi nødt til at hegne det ind, hvis det fortsat skal være en udstilling. Vi skal nok få klare linjer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce