cookie-og-privatlivspolitik
Matilde Rimer og Andreas Folmer Jensen er klar til at åbne ny bagerbutik sammen, og der er gratis cookies til alle, der kommer på åbningsdagen 1. juli.
Matilde Rimer og Andreas Folmer Jensen er klar til at åbne ny bagerbutik sammen, og der er gratis cookies til alle, der kommer på åbningsdagen 1. juli.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Forelsket i surdejsbagning

Åbner pop op-bageri i sommer for at se, om der er behov på længere sigt




29. juni 2021 kl. 06:44 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING De har glædet sig længe, og snart skal Matilde Rimer på 26 år og Andreas Folmer Jensen på 23 åbne et pop op-bageri sammen i Torvegade 10-12. Her holder Sakskøbing Madskole normalt til, men frem mod åbningen 1. juli er det de to ovennævnte bager-iværksættere, der er i fuld sving med at indrette stedet til et nyt bageri.

- Det kommer til at hedde Bageriet i Saxkjøbing. Rent praktisk hører vi under Hotel Saxkjøbing, men vi driver pop op-bageriet selv og i eget navn, fortæller Matilde Rimer om det sommer-eventyr, hun skal ud på.

Sakskøbings nye bagerbutik er nemlig i første omgang tænkt som en afprøvning af, om der er et marked i byen for en ny bager på den længere bane, og fra 1. juli til 21. august kommer Matilde og Andreas til at bo samt arbejde lokalt i Sakskøbing.

Begge iværksættere er klar til at bruge deres sommer på at knokle løs i det kommende nye bageri.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle bruge sommeren på, og så kontaktede jeg Claus Meyer, som fik Andreas med også. Og nu bliver det os, der skal lave lækker surdej og køre et enkelt koncept, som man kan følge med i på vores facebookside Bageriet Saxkjøbing, fortæller Matilde Rimer.

Annonce

Hun kommer oprindelig selv fra Sakskøbing, men flyttede til København som 18-årig, hvor hun blev udlært konditor i Grannys House. Herefter var hun flere år hos Nimb.

Andreas Folmer Jensen kommer fra Vejle og har det sidste halve år gået på Suhrs Højskole i København, hvor han har haft fokus på gastronomi og bagning. Her forelskede han sig i øvrigt i surdejsbagning.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE