cookie-og-privatlivspolitik
Direktionen ønsker disse huse lovliggjort med en ny lokalplan
Direktionen ønsker disse huse lovliggjort med en ny lokalplan
Foto: Privatfoto

Guldborgsund

Foreslår ny lokalplan

Direktionen opfordrer til at lovliggøre byggeriet af ti store sommerhuse med ny lokalplan.
19. februar 2021 kl. 15:03 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

MARIELYST FERIEBY Punkt nummer 22 i dagsordenen til Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget på mandag afslører, at direktionen indstiller til, at man får udarbejdet ny lokalplan og kommuneplantillæg for Feriebyen.

Indstillingen kommer i kølvandet på Planklagenævnets afgørelse fra 28. januar, hvor det blev slået fast, at byggeriet af ti store sommerhuse på to digegrunde ved Feriebyen er i strid med den gældende lokalplan.

Siden den afgørelse har meget været skrevet og endnu mere været sagt. Kommunen er allerede stævnet for ulovlig forvaltning. En tidligere embedsmand har afsløret, hvordan han blev behandlet, fordi han ikke mente, lokalplanen kunne rumme byggeriet. Bolig og Indenrigsministeren har udtalt, at man burde rive husene ned, hvad flere naboer til byggeriet og byrådspolitikere også ønsker.

Men direktionen indstiller til en retlig lovliggørelse, altså en lovliggørende lokalplan. Argumentationen for det er i store træk overladt til advokatfirmaet Horten. De skriver blandt andet:

I den konkrete sammenhæng vil vi nævne, at Skanlux utvivlsomt har handlet i overensstemmelse med den af Guldborgsund Kommune udstedte byggetilladelse, og dermed i god tro har indrettet sig i overensstemmelse med byggetilladelsen. Det er et moment, der peger i retning af, at der først bør søges retlig lovliggørelse.

Annonce

Læs også artiklerne i fredagens Folketidende: "Hvad skete der?" som handler om, at byrådsmedlemmer ikke kan genkende forvaltningens udlægning og "Ville have skabt debat" hvor to partier fortæller, at de ikke mener at udstykningen bleb behandlet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE