cookie-og-privatlivspolitik
Jordbunken består af forurenet jord, og ved siden af ligger en trafikeret vej. Oplagt er den ikke som kælkebakke. Men hvis jorden nu renses og flyttes, foreslår Claus Bakke (V).

2

Billeder

Jordbunken består af forurenet jord, og ved siden af ligger en trafikeret vej. Oplagt er den ikke som kælkebakke. Men hvis jorden nu renses og flyttes, foreslår Claus Bakke (V).
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Forslag om at bruge jordbunke til kælkebakke

En stor jordbunke har skabt opmærksomhed. Kan den bruges til noget?
01. oktober 2020 kl. 17:31 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING En stor jordvold har vokset sig op i Nykøbing langs Skovalleen ved byens rensningsanlæg. Men der er ikke umiddelbart planer for at bruge den store mængde jord til noget, og det undrer Claus Bakke, der sidder i byrådet i Guldborgsund Kommune for Venstre:

- Vi har en politik om, at vi skal udnytte potentialerne. Og i flere år har politikere, naboer og gæster efterlyst mere jord på bakken bag rådhuset med det formål at skabe en fantastisk ski- eller kælkebakke.

Derfor øjner han muligheder for, at restjorden fra rensningsanlægget kunne køres til Pandebjergvej og skabe en endnu højere bakke.

Men så let er det ikke, lyder det fra direktøren for Guldborgsund Forsyning, Niels Rasmussen. I en mail til Claus Bakke roser han ideen og forklarer samtidig, at der er tale om forurenet klassificeret jord. Genanvendelse af jorden fra renseanlægget er derfor ikke muligt.

- Jorden er opgravet fra den gamle losseplads, der for år tilbage blev drevet på arealet, og det må udelukkende fjernes fra arealet, hvis det køres på deponi. Og i så fald taler vi omkostninger på fem millioner.

Men det er et mindre greb i lommen, når kommunen har 300 millioner kroner i sit anlægsbudget, mener Venstre-politikeren.

- Når man laver en stor jordbunke et sted, vil folk med 1.000 procent sandsynlighed benytte sig af det, når der igen falder sne. Men det er forurenet jord, som ligger lige ud til en trafikeret vej. Og derfor kommer man nok til at sætte skilte op med, at man ikke må bruge det.

- Direktøren gør, hvad han skal. Men jeg ser på det som politiker med en idé om, at det kan bruges til noget. Og det er muligt, hvis man får det renset.

- Og bliver bakken endnu højere, ville vi kunne skabe udsigt til den nye skole i Sundby, hvor vi netop har lagt vægt på udsyn over verdenen. Tænk lige, hvis man kan kommunikere fra skibakketop til skolebakketop tværs over Guldborgsund.

Og ideen er god, siger Niels Rasmussen. Han foreslår at undersøge mulighederne for at genbruge jord fra det jorddeponi, der findes ved omfartsvejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce