cookie-og-privatlivspolitik
Familien her kommer fra Mern og har kun ros til Guldborgsund Zoo. Familien har netop været i København Zoo og kalder det en "stressende oplevelse" sammenlignet med turen til den tidligere folkepark i Nykøbing. Fra venstre er det Janett, Daniel, Flemming, Milan, Helle, Malich og Tais.

3

Billeder

Familien her kommer fra Mern og har kun ros til Guldborgsund Zoo. Familien har netop været i København Zoo og kalder det en "stressende oplevelse" sammenlignet med turen til den tidligere folkepark i Nykøbing. Fra venstre er det Janett, Daniel, Flemming, Milan, Helle, Malich og Tais.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Fra skønt sted til bombet lokum

Der er delte meninger om Guldborgsund Zoo, hvor de besøgendes sikkerhed kommer før lugningen.
14. juli 2020 kl. 17:30 Af Anne Katrine Petersen, Anne Katrine Petersen

Annonce

NYKØBING - Det lugter af død ved burene. Alt var groet til. En meget trist oplevelse.

Sådan skriver nogle besøgende om deres oplevelse i byens zoologiske have, som lige nu er meget velbesøgt.

- Jeg synes, det er trist for vores by, siger Flemming Sørensen, der igennem mange år er kommet i Guldborgsund Zoo og Botanisk Have.


Fra skrivebord til legeplads

Daglig leder i parken John Steno plejer at sidde med statistik og økonomi på kontoret, men hverdagen er ikke helt den samme som før coronakrisen.

Flere af medarbejderne har byttet tastaturet ud med desinficerende klude og vagtopgaver på legepladsen.

I dag er John Steno selv rykket ned foran kassen, hvor han hjælper de mange besøgende hurtigt ind i haven.

- Det er tæt på normalt for denne tid af året. Vi plejer at se flere nordmænd, svenskere og tyskere, men til gengæld har vi flere danskere, siger han.


Ikke så velplejet

De kritiske gæster kan, ifølge ham, tælles på én hånd. Men at parken ikke er så velplejet som normalt, giver han gæsterne helt ret i.

- Det er vilkårene lige nu. Selv om jeg har alt mandskab tilbage på arbejde, kan vi ikke både nå at vaske legetøj, spritte alle overflader af, holde et vågent øje på legepladserne og luge ukrudt. Vi må bare prioritere sundhedsforanstaltninger over skønhed lige nu. Sådan er det, når ukrudtet fik to måneders forspring, og vi kun havde halvanden dag til at få parken gjort klar til åbning. Jeg kan ikke se, hvordan man kunne have gjort det anderledes.


Kommet for at blive

Skvalderkål, mælkebøtter og anden naturlig vegetation kan delvist være kommet for at blive, varsler Steno.

- Det er jo en smagssag. Nogle har det svært med, at det ser sådan ud. Andre synes, vi hjælper de af vores insekter, der mangler både mere plads og vilde blomster. Vi overvejer faktisk at lade nogle områder af haven være mere vild, siger John Steno og opfordrer utilfredse gæster til at tage dialogen om vegetationen med personalet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce