cookie-og-privatlivspolitik
I alt deltog 21 hold i turneringen - flere var taget fra Lolland og Falster til København for at deltage.

3

Billeder

I alt deltog 21 hold i turneringen - flere var taget fra Lolland og Falster til København for at deltage.
Foto: Jon Spangsvig

Guldborgsund

Fraflyttere donerer penge til fodboldprojekt

Fodboldholdet Copenfalster kan efter turnering donere 16.000 kroner til fodboldprojekt for børn
10. august 2020 kl. 12:54 Af Maria Glasius Lange

Annonce

GULDBORGSUND Selvom at medlemmerne af fodboldklubben Copenfalster er flyttet fra landsdelen og til København, er fodboldklubben et velkendt navn hos Guldborgsund Kommune og flere virksomheder på Lolland og Falster.

Derfor var der også masser af lokal støtte til den velgørenhedsturnering, som klubben afholdt lørdag eftermiddag i Lersøparken i København. Blandt andet havde sæbefabrikken doneret håndsprit nok til 400 mennesker, ligesom virksomheden sponsorerede T-shirts i samarbejde med Bo-Hus.

Stævnet havde det primære formål at samle penge ind til det zambiske fodboldprojekt Mbete Youth Football Project, som Copenfalster har et venskabeligt samarbejde med. Hvert år støtter klubben med 2.500 kroner. Og da turneringen fandt sted for første gang sidste år, blev der samlet 9.000 kroner ind, som gik direkte til projektet. Det udgjorde mere end en tredjedel af projektets årlige indtægter, og i år blev resultatet endnu bedre. 11.000 kroner er samlet direkte ind fra tilmeldingsgebyr, og derudover kommer en andel af salget. Sandsynligvis lander det på 5.000 kroner. Altså i alt 16.000 kroner til afrikanske fodboldbørn.

Copenfalster, der har 80 medlemmer fordelt på tre hold, og som udelukkende består af unge mennesker med en tilknytning til Falster og Lolland, handler i særlig høj grad om netværk og et socialt sammenhold. Det matcher fint med det fodboldprojekt, klubben støtter, hvor man vil skabe tryghed for børnene, forklarer formand Casper Dalsten.

- Mange andre fodboldprojekter handler om at støtte talentudvikling, og det er fint. Vores klub er til gengæld god til at underbygge det sociale og skabe en lyst til at spille.

Samtidig er det et lidt anderledes projekt, som giver nogle andre muligheder for at søge støtte for sponsorerne. Og mange har taget godt imod invitationen fra klubben. Lørdag var der sponsorgaver til en samlet værdi af 20.000 kroner fra både LF-virksomheder og mere København-baserede virksomheder, der gerne vil støtte klubbens lidt anderledes baggrund.

Selv kommer Casper Dalsten fra Væggerløse, hvorfra han flyttede for fem år siden. Og han oplever af og til at møde nogle i klubben, som han har haft en eller anden kontakt med som ung.

- Lolland og Falster er ikke større, end at alle, der er med i Copenfalster, har haft en form for kontakt. Og det er fedt at bruge klubben til at trække på nogle netværk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce