cookie-og-privatlivspolitik
Egon Olsen stjal i filmen "Olsen Banden på sporet" en hel godsvogn med penge fra tyske Franz Jäger. Næste sommer genopstår vognen i Gedser.
Egon Olsen stjal i filmen "Olsen Banden på sporet" en hel godsvogn med penge fra tyske Franz Jäger. Næste sommer genopstår vognen i Gedser.
Foto: Foto fra filmen Olsen Banden på Sporet

Guldborgsund

Franz Jäger til Gedser

Olsen Bandens Franz Jäger-godvogn skal rekonstrueres i Gedser Remise.
14. juli 2019 kl. 15:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDSER I filmen "Olsen Banden på Sporet" fra 1975 nøjes de tre folkekære tyve ikke med at lirke et af de allestedsnærværende Franz Jäger-pengeskabe op. De stjæler en hel Franz Jäger-godsvogn fra Berlin og kører den ud i den københavnske Sydhavn via et virvar af skiftespor og signaler.

Den scene kan besøgende i Gedser Remise snart drømme sig tilbage til, mens de studerer en rekonstruktion af netop Franz Jäger-vognen i det lokale jernbanemuseum Gedser Remise.

Her ankommer nemlig senere i denne uge grundmaterialet til vognen, som mødes med den permanente Olsen Banden-kulisse "Det gule Palæ". Dermed får filmglade turister en ekstra Olsen Banden-relateret oplevelse med i billetten.

- Den oprindelige godsvogn, der blev brugt i filmen, var kun lavet til at holde til filmoptagelserne, men vi har skaffet to af samme type, og nu skal vi i gang med et større restaurerings- og genopbygningsarbejde, fortæller formand Finn Rasmussen.

Arbejdet vil stå på hele vinteren, så pengeskabsvognen kan præsenteres til sæsonåbneningen 2020. Selv om en stor del af renoveringsarbejdet udføres af remisens frivillige, vil det koste cirka 30.000 kroner at genskabe vognen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce