Annonce
Guldborgsund

Fri på toppen af verdens tag

- Et bjerg forandrer meget. På bjerget er kroppen en maskine. Her er ikke noget spejl, og man får altså nogle helt utrolig gode samtaler, hvor man bare er til stede, når man ikke har set sig selv i en måned. På bjerget kan du ikke bruge dine meritter til noget. Man er fysisk bundet sammen og afhængig af hinanden. Jeg har mødt nogle megaspændende og dejlige mennesker, men jeg har også oplevet samtaler, jokes og sammenhold dø igen, så snart der er wi-fi. Det er meget, meget trist, siger Kicki Kornerup. På billedet herover er hun på toppen af Aconcagua i 2019. Foto: Privat

Det kan koste hende livet. Men Kicki Kornerup får styrke og en følelse af uafhængighed som bjergbestiger.

VÆGGERLØSE Hvert tredje år har Kicki Kornerup en snak med sig selv. Den handler om, hvad hun vil være opmærksom på i de næste fem år.

For fire år siden besluttede hun sig for at gå all in på at bestige bjerge.

Nærmere bestemt, at hun ville være den danske kvinde, som havde besteget de højeste bjerge på verdens syv kontinenter på kortest tid.

Hun har besteget Elbrus på det europæiske kontinent og Aconcagua i Argentina.

Det var på vejen mod toppen på sidstnævnte, hun indså, at det var helt forkert.

- Jeg mødte en, som kun var på sit første bjerg, men allerede havde fået tatoveret navne på alle syv bjerge, så han bare skulle tatovere et flueben i en boks, hver gang han havde klaret et. Der mærkede jeg, at det bare var helt misforstået i min krop, at jeg skulle klare det på tid. Det blev en præstation, og for mig havde det ikke noget at gøre med at bestige et bjerg.

Men hvad har så? Det spørger Folketidende om, da vi møder Kicki Kornerup ved Missionshuset i Væggerløse.

Det missionshus, hun for nylig har overtaget sammen med den mand, hun netop er blevet gift med. Både mand og hus er noget, der har arbejdet sig ind i femårsplanerne.

- Førhen fyldte livet efter turen ikke så meget. Det handlede bare om at nå i mål. Selvfølgelig tænker jeg mere over det den her gang, siger Kicki Kornerup, der er på vej til Himalaya.

Hun kan faktisk ikke undgå at tænke over det. Døden.

Rejseselskabet, der skal tage hende med til Baruntse 7.162 meter over havets overflade, har en tre sider lang formular om alt det, der kan gå galt. Den skal underskrives. Det kræver en lægeattest, der dokumenterer sundt fysisk og mentalt helbred. Og selskabet tager kun rejsende, som kan dokumentere, at de har klaret bjerge af en vis kaliber før.

Døden er allestedsnærværende, når der bestiges bjerge. Men for Kicki er døden det, der gør livet værd at leve.

- Hvis vi altid skulle være her, blev det hurtigt kedeligt. Og ingen husker de dage, man bare lå og tog sol. Jeg stræber ikke efter at være lykkelig hele tiden. Lykken er en åndelig orgasme, der kommer i glimt, men livet skal give mening, hver dag.

Papirarbejde er der nok af, før turen mod tinderne kan begynde. Foto: Anne Katrine Petersen
Bjerget Elbrus i Rusland har på en sæson kostet 50 menneskeliv. Her er Kicki nået til tops i 2018. Næsen er helt hård af frost. For at nå toppen spiste hun en snickers i timen. På de sidste 10-16 timer mod målet forbrændes mellem 10.000 og 15.000 kalorier, og det gælder om at vælge kost, som det ikke koster iltet blod at nedbryde. For eksempel hurtige kulhydrater fremfor fedt. Med 40 procent ilt skal der spares på det. Foto: Privat
  • - Et bjerg forandrer meget. På bjerget er kroppen en maskine. Her er ikke noget spejl, og man får altså nogle helt utrolig gode samtaler, hvor man bare er til stede, når man ikke har set sig selv i en måned. På bjerget kan du ikke bruge dine meritter til noget. Man er fysisk bundet sammen og afhængig af hinanden. Jeg har mødt nogle megaspændende og dejlige mennesker, men jeg har også oplevet samtaler, jokes og sammenhold dø igen, så snart der er wi-fi. Det er meget, meget trist, siger Kicki Kornerup. På billedet herover er hun på toppen af Aconcagua i 2019. Foto: Privat
  • Papirarbejde er der nok af, før turen mod tinderne kan begynde. Foto: Anne Katrine Petersen
  • Bjerget Elbrus i Rusland har på en sæson kostet 50 menneskeliv. Her er Kicki nået til tops i 2018. Næsen er helt hård af frost. For at nå toppen spiste hun en snickers i timen. På de sidste 10-16 timer mod målet forbrændes mellem 10.000 og 15.000 kalorier, og det gælder om at vælge kost, som det ikke koster iltet blod at nedbryde. For eksempel hurtige kulhydrater fremfor fedt. Med 40 procent ilt skal der spares på det. Foto: Privat
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem