cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsund Frivilligcenter.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Frivilligcenter og foreninger føler sig glemt

Der er hårdt brug for, at også de frivillige sociale foreninger snart får lov til at genåbne, påpeger lederen af Guldborgsund Frivilligcenter.
12. maj 2021 kl. 07:22 Af Jakob Poulsen

GULDBORGSUND Biografer, fitnesscentre, svømmehaller og en række indendørs idrætsaktiviteter har som noget af det seneste fået lov at genåbne ovenpå coronanedlukningen.

Men en stor del af foreningslivet må stadig enten vente - foreløbig til 21. maj - på, at det bliver deres tur eller finde alternative måder at mødes på. Og det frustrerer Birgitte Zimling, der er centerleder i Guldborgsund Frivilligcenter, som lægger lokaler til møder eller på anden måde servicerer en lang række lokale, sociale foreninger.

- Generelt går jeg ikke ind for at brokke mig, og det er ikke meningen, at det skal fylde meget, men dele af foreningslivet har nærmest været lukket ned uden afbrydelser siden marts sidste år.

- Det giver ikke mening, at voksne må mødes til indendørs idræt, tage i biffen eller på restaurant, mens vi ikke må lade de lokale foreninger mødes, siger Birgitte Zimling.

Hun påpeger, at mange af de fortsat nedlukningsramte foreninger på den ene eller anden måde har med udsatte borgere at gøre. Og de har behov for at komme i gang igen med alt lige fra netværksmøder til kurser eller allerede udskudte generalforsamlinger.

Annonce

- Det er, som om der udelukkende fokuseres på den fysiske sundhed og mulighederne for idrætsfællesskaber, men hvad med de sårbare og udsatte. De frivillige sociale foreninger har også brug for at kunne mødes og sætte gang i deres aktiviteter. De løfter en kæmpeopgave for sårbare borgere, men lige nu må de ikke engang mødes i et mødelokale, siger Birgitte Zimling.

Der er ifølge centerlederen cirka 210 sociale foreninger i Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE