cookie-og-privatlivspolitik
Midt i november var der sidste åbningsdag i Dagli'Brugsen i Kettinge, men nu forsøges der med et "genoplivningsforsøg". Der er borgermøde om projektet nu på mandag i næste uge i Kettinge Forsamlingshus klokken 19.
Midt i november var der sidste åbningsdag i Dagli'Brugsen i Kettinge, men nu forsøges der med et "genoplivningsforsøg". Der er borgermøde om projektet nu på mandag i næste uge i Kettinge Forsamlingshus klokken 19.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Frivillige kræfter samler sig om brugsbutik

Borgermøde med bud på fremtidens dagligvarebutik oven på lukningen af Dagli'Brugsen.
12. december 2019 kl. 14:59 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

KETTINGE Det bliver et "go" eller et "no-go" på mandag aften i Kettinge Forsamlingshus. Sådan beskrives situationen omkring det kommende borgermøde omkring en fortsat fremtid for den ellers for nylig nedlukkede Dagli'Brugsen i Kettinge.

Ordene kommer fra den lokale entreprenør Troels Jørgensen, som har været en af flere frivillige kræfter - fra især Kettinge Bylav - bag mandagens genoplivningsforsøg af en savnet lokal brugsforretning.

- Vi er i gang med at dele omkring 1.000 flyers ud til lokalområdet med invitation til mandagens borgermøde, og her skal det afgøres, om der er den nødvendige lokale opbakning til at gå videre med projektet, fortæller Troels Jørgensen.


Medejerskab i Min Købmand

På borgermødet i Kettinge Forsamlingshus klokken 19 kan man blandt andet høre om muligheden for medejerskab af fremtidens dagligvarebutik i Kettinge. Det bliver en Min Købmand, og det er Dagrofa, som har en særlig køreplan for en eventuel fremtidig dagligvarebutik i Kettinge.

- Meningen er, at vi skal have borgerne til at købe ejendommen, og så vil der blive ansat en købmand til at drive forretningen. Vi har fået to forskellige vurderinger på en ejendomspris, og vi må også sige, at vi er blevet mødt med megen imødekommenhed i forhold til overhovedet at få lov til at overtage ejendommen, tilføjer Troels Jørgensen.

Der vil på mødet mandag blive præsenteret en idé om salg af andele á 2.500 kroner, og målet er at nå op på en million kroner til køb af ejendom med mere.

- Det betyder, at vi skal have fat i 400 husstande, hvis ikke der er nogen, som tegner sig for flere andele, fortæller Troels Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce