cookie-og-privatlivspolitik
Bøger og Papir er for nylig rykket fra Sakskøbing til Nykøbing, og nu er der lokal frygt for, at udvidelse af Guldborgsundcentret vil koste omkring 30 millioner kroner i tabt omsætning i Sakskøbings handelsliv.
Bøger og Papir er for nylig rykket fra Sakskøbing til Nykøbing, og nu er der lokal frygt for, at udvidelse af Guldborgsundcentret vil koste omkring 30 millioner kroner i tabt omsætning i Sakskøbings handelsliv.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Frygt for centerudvidelse og et lokalt milliontab

10 lokale talerør har været samlet i Sakskøbing for at finde fælles fodslag og udveksle informationer og udfordringer på tværs af byerne.
12. april 2019 kl. 18:30 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

ØSTLOLLAND Frygt for handelslivet i Sakskøbing. Det var et af de helt konkrete emner, som var fremme på dagsordenen, da der for nylig for inviteret til fællesmøde for Guldborgsund Kommunes mange lokale talerør i form af fællesråd, bylav, beboerforeninger med mere. Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn var vært ved fællesmødet på Saxenhus, og herfra var formand Henning Tønning ikke i tvivl om, at en udvidelse af Guldborgsundcentret ville være absolut skadelig for Sakskøbing i forhold til at bevare det lokale handelsliv.


Brugt samme tal

- Vi har blot brugt de tal og beregninger, som Niras også har lagt til grund for byrådets ønske om at udvide Guldborgsundcentret. Her kan vi se, at beregninger viser, at det vil koste omkring 30 millioner kroner i omsætning i en by som Sakskøbing, hvis de 15.000 kvadratmeter udvidelse af Guldborgsundcentret bliver en realitet. De 15.000 kvadratmeter svarer rundt regnet til hele Sakskøbings handelsliv, lyder det fra Henning Tønning.

Også fra Karl Krarup, der er formand for Nysted og Omegns Fællesråd, blev der nikket til beregningen på de 30 millioner kroner i tabt omsætning for Sakskøbings handelsliv.

- Vi går heller ikke ind for udvidelsen af Guldborgsundcentret og mere centraliseringstankegang. I øvrigt er der absolut ingen ambitioner nævnt på vegne af en by som Nysted i den nye kommuneplan, lyder det fra Karl Krarup.

Hele 10 foreninger bakkede op om fællesmødet i Sakskøbing. Udover fællesrådene i Sakskøbing og Nysted var også lokale talerør fra Gedser, Guldborg, Vålse, Toreby, Stubbekøbing, Nordøstfalster og Falsters Hjerte repræsenteret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce