cookie-og-privatlivspolitik
Konservator Camilla Brøgger tjekker maleriet igennem, før det sendes af sted. Det er derudover blevet konserveret på Kronborg inden ankomst til Polen, så det gamle maleri er i så god stand som muligt.

2

Billeder

Konservator Camilla Brøgger tjekker maleriet igennem, før det sendes af sted. Det er derudover blevet konserveret på Kronborg inden ankomst til Polen, så det gamle maleri er i så god stand som muligt.
Foto: Lene Vesten/Fuglsang Kunstmuseum

Guldborgsund

Fuglsang udlåner sit mest værdifulde maleri

Hammershøi-maleri er sendt til Polen, hvor det indgår i stor udstilling.
23. november 2021 kl. 21:00 Af Maria Glasius Lange

FUGLSANG Det absolut mest værdifulde kunstværk i Fuglsang Kunstmuseums samling bliver sjældent lånt ud. Men når udlandet kalder - ovenikøbet med nik fra Udenrigsministeriet i Danmark - er museet klar til at sende Vilhelm Hammershøis maleri "British Museum. Vinter" afsted.

- Det er spændende tider at sende noget ud af landet. Især når det er vores absolut dyreste kunstværk. Vi ved jo ikke, om Polen lukker museerne ned på grund af corona. Men vi har Udenrigsministeriet i ryggen, og det føles trygt, siger kommunikationsansvarlig Lene Vesten.

Hun tilføjer, at Statens Museum for Kunst og Udenrigsministeriet havde lavet en aftale om et samarbejde i forbindelse med udlånet af danske malerier, før de kontaktede Fuglsang Kunstmuseum.

Det Polske Nationalmuseum har længe planlagt den første udstilling i Polen om den verdenskendte danske kunstner. Allerede for to år siden var en delegation på besøg i Danmark for at se de originale Hammershøimalerier.

Godt hjulpet på vej af Statens Museum for Kunst i København fandt de polske kuratorer frem til de motiver, der kunne introducere polakkerne til hele Hammershøis spændvidde fra nøgenmodelbilleder og portrætter til landskaber, interiør og arkitektur. Med sidstnævnte er Fuglsang Kunstmuseum ikke til at komme uden om, mener direktør på Fuglsang Kunstmuseum, Anna Schram Vejlby.

Annonce

- Selv om Vilhelm Hammershøi holdt meget af London og ofte opholdt sig der, findes der kun et begrænset antal motiver derfra. Fuglsangs maleri er så hammershøisk, som det kan blive med den tyste udsigt til et af Londons vartegn, som han malede fra sit eget vindue. Vi håber, vores gæster vil tilgive os, at værket har forladt Lolland for en tid, så vi kan kaste lidt internationalt lys over museet og det enestående maleri.

Udstillingen "Vilhelm Hammershøi. Light and Silence" åbnede 21. november i det Polske Nationalmuseums afdeling i Poznan og drager videre til afdelingen i Krakow med åbning 4. marts 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE