cookie-og-privatlivspolitik
Det handler om meget få centimeter, når et byggeprojekt i milliardklassen skal klares.
Det handler om meget få centimeter, når et byggeprojekt i milliardklassen skal klares.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Fundament skal rettes op igen

Gruspude under bropilles fundament er ikke lige nok - Der er ikke plads til mange millimeters unøjagtigheder i et brobyggeri.
29. november 2021 kl. 14:20 Af Andreas Johansen

STORSTRØMMEN I december 2020 blev fundamentet til den første bropille til den nye Storstrømsbro sat ned i Storstrømmen. Siden har målinger og undersøgelser vist, at gruspuden under fundamentet ikke har den nødvendige jævnhed.

Derfor vil mandskab fra entreprenøren SBJV i den kommende tid hæve fundamentet, udjævne gruspuden og sænke fundamentet igen, fortæller projektchef Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet, der er bygherre på brobyggeriet.

- Det er jo store elementer vi har med at gøre, og det er de små marginaler, der tæller. Vi har undersøgt forskellige andre muligheder for foranstaltninger, der kunne afhjælpe situationen, men vi er nået frem til, at den bedste løsning er at løfte fundamentet, afrette gruspuden og genplacere fundamentet, siger Niels Gottlieb.

Arbejdet gik i gang i slutningen af sidste uge, og der vil gå nogle uger, før fundamentet er genplaceret. 

- Vi udfører arbejdet nu, da det er det tidspunkt, hvor det passer bedst ind i tidsplanen. Pylonfundamentet er placeret, og det seneste færdige bropillefundament er også lige placeret, siger Niels Gottlieb.

Annonce

Han tilføjer, at operationen ikke får indflydelse på fremdriften i projektet, ligesom der heller ikke vil være gener for de borgere, som bor tæt på området.

Projektchefen oplyser til TV2 Øst, at der har været tale om et enkelt tilfælde af startvanskeligheder for entreprenøren.

- For de efterfølgende fundamenter, som er blevet sat ud, har der ikke været et tilsvarende problem. Jeg må indrømme, at vores entreprenør er blevet bedre til at rette de her underlag vandret af, siger Niels Gottlieb til TV2 Øst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE