cookie-og-privatlivspolitik
Den kinesiske restaurant Hua Xin i Nykøbing har netop fået renoveret hele restauranten. Med de nye restriktioner må der dog kun være 130 gæster mod de sædvanlige 270 pladser. Ejere Annie Chen og husbond Hua oplever, at hverdagsgæsterne stadig holder lidt igen med besøgene.

3

Billeder

Den kinesiske restaurant Hua Xin i Nykøbing har netop fået renoveret hele restauranten. Med de nye restriktioner må der dog kun være 130 gæster mod de sædvanlige 270 pladser. Ejere Annie Chen og husbond Hua oplever, at hverdagsgæsterne stadig holder lidt igen med besøgene.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Gæsterne holder lidt igen

Selvom restauranter nu må servere igen, så er gæsterne ikke fulgt helt med endnu.
06. juni 2020 kl. 08:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Siden 18. maj har restauranterne landet over måttet åbne dørene for gæster indendørs og servere mad for dem.

Men selvom der nu er åbnet, så står folk ikke i kø alle dage for at komme ud at spise.

- Det er ikke, som det var før, fortæller Lars Skafte Rosleff, der har restauranten Siam Cooking i Lindholmcentret i Nykøbing.

- Vi sælger stadig meget takeaway, og vi har da nogle folk inde, men ikke så meget, som vi havde før coronaen. Nu er der også kommet godt vejr med ind i billedet, så folk griller jo og den slags, fortsætter han.

Det gode vejr har også haft indflydelse hos Restaurant Liva i Nykøbing, der åbnede lige inden pinse.

- Lidt af trafikken er jo gået til Marielyst. Men vi har til gengæld haft supergode weekender. I hverdagene er det svingende lidt endnu, fortæller Frank Mørn, der er ejer af restauranten.

Det mønster kan man genkende hos Restauranten Hua Xin i Nykøbing, der med genåbningen åbnede med en helt nyrenoveret restaurant. Her har man ligesom på Restaurant Liva også oplevet færre takeaway-bestillinger, når folk har kunnet komme ind i restauranten igen.

- Vi oplever, at de helst vil komme ind i restauranten i stedet for takeawayen. Men der er stadig takeaway. Og den nye restaurant er også blevet rigtigt godt modtaget, fortæller Annie Chen, der ejer Hua Xin.

Med de nye restriktioner er antallet af gæster i den nye restaurant blevet mere end halveret.

- Så det er hårdt for os. Og jeg er også bekymret for, hvad vi gør, hvis der kommer for mange, så vi håber, at folk vil være med til at overholde restriktionerne, fortæller Annie Chen.

Hos Siam Cooking har de færre gæster også givet udslag på omsætningen.

- Jeg har lige haft lavet regnskab for den seneste måned, og der er indtjeningen faldet en 20-25 procent. Og det er jo alligevel noget. Nu er vi jo også den nye dreng i klassen, så vi ved jo heller ikke helt, hvad normalen er endnu. Vi har jo kun været her fra januar og indtil nu. Kigger vi på, hvad vi havde i januar-februar, så har vi i hvert fald ikke haft det siden, så omsætningen er faldet drastisk, fortæller Lars Skafte Rosleff, der dog er håbefuld for restaurantens fremtid:

- Jeg er fortrøstningsfuld. Hvis vi ikke er optimister, kan vi jo ligeså godt lægge os til at dø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce