cookie-og-privatlivspolitik
Energinets ansøgning om tilladelse til at etablere gasledning fra Everdrup på Sjælland til Nørre Alslev på Falster - første del af gasledningsprojektet - blev forleden godkendt af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).
Foto: Grafik: Energinet

Guldborgsund

Gasledning får modstand

Lørdag er der demonstration mod kommende gasledning
09. april 2021 kl. 13:20 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Forleden godkendte klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) første del af gasledningen fra Sjælland til Lolland-Falster, der skal sikre Nordic Sugars lokale fabrikker i fremtidens grønne omstilling.

Beslutningen møder imidlertid modstand fra blandt andre Enhedslisten i Guldborgsund Kommune og en af dennes ungdomsafdelinger, Rød Grøn Ungdom.

Parterne har arrangeret en demonstration på Torvet i Nykøbing, der afholdes i morgen lørdag fra klokken 11. Det fortæller Maher El Youssef, der er medlem i begge arrangerende foreninger.

- Vi mener ikke, at det er okay, at klimapolitik bliver second hand-politik. Jeg har spurgt alle mulige professorer, og de mener ikke, at det giver mening det her, siger han, der til daglig går i 2.G på den naturvidenskabelige linje på Nykøbing Katedralskole..

Udover at vise utilfredsheden med planerne, der skal ændre Nordic Sugars energiforbrug fra kul og fuelolie til naturgas - hvilket arrangørerne af demonstrationen mener er et unødvendigt og dyrt mellemtrin på vejen mod den grønne omstilling - er formålet med demonstrationen at oplyse de lokale.

Annonce

- Det er et projekt til 800 millioner kroner, og de lokale kender knapt nok til det. Derfor vil vi tale med dem om det, og det bliver ikke propaganda og råberi, men i øjenhøjde, siger Maher El Youssef, der selv bliver blandt talerne.

Det gør også Christian Tastrup, der er blandt Enhedslistens byrådskandidater, og et endnu ukendt antal andre. Der ventes også at være musik ved arrangementet, der er sat til at vare en time, og som vil overholde alle coronarestriktioner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE