cookie-og-privatlivspolitik
Gedser Fyrstival.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Guldborgsund

Gedser Fyrstival lukker ned

For få støttekroner er årsagen til, at kulturfestival opgiver at fortsætte, melder Yvonne Halskov.
08. januar 2019 kl. 17:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDSER Der kommer ikke en syvende version af Gedser Fyrstival til sommer. Kulturfestivalen lukker og slukker, melder primus motor i arbejdet Yvonne Halskov.

Hovedårsagen til, at hun og det tre mand store arbejdsudvalg bag Gedser Fyrstival giver op, er manglende økonomisk støtte fra Guldborgsund Kommune.

- Vi har hvert år i seks år fået 25.000 kroner i støtte fra kommunen, og det er simpelthen for få penge og for meget arbejde. Vi er slidt ned eller op på grund af minimal interesse fra kulturudvalget i kommunen, siger Yvonne Halskov, som har fået afslag på mere kommunal støtte.

Hun vurderer, at Gedser Fyrstival har haft cirka 3.000 over en weekend de seneste seks somre, og at kommunen overser Gedser Fyrstivals potentiale for at tiltrække turister.

- Andelen af tyske turister er vokset. Men der er også blevet arbejdet for det og skabt kontakter i såvel Rostock som Berlin. Ringene har bredt sig lige så stille. Tyskerne får mere og mere øjnene op for herlighedsværdien af så meget stilhed, storhed og skønhed, siger Yvonne Halskov, som mener, at Gedsers fremtid er at være en turistby med opbakning fra Rostocks godt 200.000 indbyggere på den anden side af Østersøen.

- Med økonomi til ordentlig pr og skiltning til såvel Gedser som til Danmarks Sydspids kunne vi tiltrække mange flere til vores specielle område. Men kulturkronerne bliver hovedsagelig lagt i aksen Sakskøbing-Nykøbing-Marielyst, mener Yvonne Halskov.

Hun mener ikke, at der er sammenhæng mellem kommunens ord og gerning på dette punkt.

- I kommunens planstrategi skriver man om "Det rige hverdagsliv i en kommune, som rækker hånden ud". Den er vi med på hernede i Guldborgsunds "appendiks", hvor vi har rakt hånden ud. Men da vi ikke kan nå byrådets, så må det jo være, fordi politikerne har alt for korte arme, siger Yvonne Halskov.

Formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune Martin Lohse (G) synes, at det er ærgerligt, at Gedser Fyrstival lukker. Men han mener ikke, at det er Guldborgsund Kommunes skyld.

- Vi har støttet fyrstivalen alle årene og ville helt sikkert gøre det igen i år. Men som så mange andre har de ikke fået så mange penge, som de har søgt om. Det er nu engang vilkårene, når vi gerne vil støtte mange gode tiltag, siger Martin Lohse, som afviser, at kulturkronerne kun falder i Sakskøbing, Nykøbing og Marielyst.

- Vi støtter kultur i hele kommunen, slår Martin Lohse fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce