Annonce
Guldborgsund

Gedserbokser vil være størst

Oliver Meng forbereder sig for tiden på sin første VM-kamp. Som 19-årig er han en af de yngste danskere nogensinde til at debutere i en professionel duel om et bælte. Foto: Anders Knudsen

- Det bliver fedt, og jeg glæder mig til at vise, at jeg er den store ting, siger en selvsikker Oliver Meng

GEDSER Fra det lokale samfund på Sydfalster til en kamp om at være verdens bedste. Rejsen kan måske synes lang, men 19-årige Oliver Meng står nu på sidste trin af trappen. Han skal nemlig bokse om et professionelt VM-bælte i januar i Nykøbing.

- Det er helt vildt allerede at være her. Mikkel Kessler boksede sin første VM-kamp som 25-årig efter mange flere kampe end mig. Så det er rigtig stort, fortæller den unge bokser.

Til daglig arbejder han hos Volkswagen i Nykøbing, ligesom at han træner op til tre gange om dagen. Derfor bruger han meget tid hos kæresten, som bor i Nykøbing, selv om han officielt stadig bor under forældrenes tag i Gedser.

- Hun er rigtig dejlig og sørger for alt - lige fra god kost, til at træningstøjet hele tiden er rent. Det giver en masse ro i dagligdagen, fortæller Oliver Meng.

Han startede med at træne som otteårig, og siden da er turen gået fra Gedser til Nykøbing mange gange om ugen for at træne med far Morten Meng.

- Han har selv bokset og har trænet mig i alle årene. Han er blandt andet rigtig god til det tekniske aspekt i træningen, forklarer Oliver Meng.

Siden da er "Team Meng" vokset. Martin Thrane varetager en stor del af den fysiske træning, mens også den tidligere bryder Mark O. Madsen er med for at motivere.

- Det er et stærkt team, hvor der er mange øjne på, hvad jeg laver, og det er med til at forbedre mig, fortæller bokseren.

Og far, Morten Meng, er glad for de mange bidrag og mener, at det er med til at gøre Oliver til den bedste version af ham selv.

- Martins træning har fra dag et været med til at forbedre Oliver, og træningen har mærkbar effekt, forklarer han.

Den fysiske træning er vigtig, for når Oliver Meng i januar bokser i Nykøbing, er det for første gang 10 runder, han skal gå, i stedet for de 3, han plejer.

- Hver runde varer tre minutter, så det er noget længere tid, jeg skal være i gang, fortæller han.

Der er hårdt slag i den unge bokser. Både fart og slagkraft bliver trænet af Martin Thrane, som er en del af "Team Meng". Foto: Anders Knudsen

Lokal støtte

Som rigtig Gedser-dreng har Oliver Meng formået at holde begge ben solidt plantet i den sydfalsterske jord. Og Gedser-folket har en stor kærlighed til bokseren.

- Ved de sidste par kampe har der været en bus fyldt op med folk fra Gedser og Nykøbing, som har været med inde og støtte Oliver til kampene, fortæller Morten Meng, og Oliver Meng istemmer:

- Det har været helt vildt. Selv om det har været fyldte haller, har der været kæmpe støtte til mig, siger han.

Også på Facebook har støtten været stor. Da han annoncerede sin VM-kamp, væltede det ind med anerkendelse.

- Det er overvældende og virkeligt stort, at der er så stor støtte til mig i lokalsamfundet. Det er virkeligt fedt at gå på banen og at høre så mange heppe på mig, fortæller Oliver Meng.

Og derfor glæder det ham også, at hans første titelkamp bliver i Nykøbing.

- Det er så stort at kunne kæmpe om et VM-bælte herhjemme. Jeg glæder mig virkelig meget til at have en stor opbakning fra alle dem, jeg kender, og jeg glæder mig til at se hallen fyldt, fortæller Oliver Meng.

Og Morten Meng afslører, at boksning i Nykøbing er stort for de lokale.

- Der er et årligt julestævne, som er noget af det største for de lokale boksere. Det er stævnet, alle glæder sig til. Så en VM-kamp på hjemmebane giver motivation, siger han.

Og at det kan blive en stor oplevelse for både tilskuere og bokseren selv, lægger hverken Oliver Meng eller hans far skjul på.

- Det her kommer til at blive stort. Det handler ikke om, hvis jeg vinder, men om hvornår jeg vinder en VM-titel, siger Oliver Meng.

Som en del af forberedelserne til VM-kampen kommer der til at være en åben træning 5. januar, hvor alle kan komme og vise deres støtte.

- Det bliver fedt, og jeg glæder mig til at vise, at jeg er den store ting, siger en selvsikker Oliver Meng.

Team Meng bestående af Martin Thrane til højre, Oliver Meng i midten og farmand Morten Meng, uden Mark O. Madsen, som også træner med og er en del af teamet. Foto: Anders Knudsen
  • Oliver Meng forbereder sig for tiden på sin første VM-kamp. Som 19-årig er han en af de yngste danskere nogensinde til at debutere i en professionel duel om et bælte. Foto: Anders Knudsen
  • Der er hårdt slag i den unge bokser. Både fart og slagkraft bliver trænet af Martin Thrane, som er en del af "Team Meng". Foto: Anders Knudsen
  • Team Meng bestående af Martin Thrane til højre, Oliver Meng i midten og farmand Morten Meng, uden Mark O. Madsen, som også træner med og er en del af teamet. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem