cookie-og-privatlivspolitik
Oves Natursti går området under. Ove får tit et tak eller et par pæne ord med på vejen, når han møder nogle af de glade naturelskere.

6

Billeder

Oves Natursti går området under. Ove får tit et tak eller et par pæne ord med på vejen, når han møder nogle af de glade naturelskere.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Gedsers allerstørste have

- Jeg gør det vel, fordi jeg stadig har lyst, siger Ove på 85.
15. september 2019 kl. 09:39 Af Andreas Johansen

Annonce

GEDSER Passionen lyser ud af Ove Jeppesen. Den gamle vognmand, der stadig trækker i arbejdstøjet, som var det en påtvungen uniform, hilser med et fast håndtryk, før han straks næsten undskyldende forklarer, at hans Massey Ferguson går lidt ujævnt i tomgang - noget, Ove ikke bryder sig syndeligt om.

På samme måde får journalist og fotograf også en guidet rundtur i den sirligt friserede have ud mod markerne. Blomsterne blomstrer i fuld flor, selv sidst på sæsonen, og det gennemgående tema i haven er sten. Noget, Ove Jeppesen, der i dag er 85, altid har været vild med.

- Jeg har sten over det hele. Se denne her, den vejer en tre tons. Da jeg skulle have den herind, væltede den ved et uheld for kranføreren, og nu ligger den her - vi kan jo ikke rigtig flytte den, forklarer han.

Vi letter anker fra hjemmet i Gedser og kører de få hundrede meter til Kroghage. Den gamle, grå traktor går bedre i tomgang, nu hvor den er varm. Her mødes vi af den storslåede udsigt over havet, og af et skilt med ordene "Oves Natursti".

- Jeg kommer vel forbi og slår græsset cirka hver anden uge. Det tager en fem kvarter, så er det klaret, fortæller Ove.

Det skønne stykke natur nær Danmarks absolutte sydspids begyndte egentlig som en losseplads, hvor man kørte gamle tog, der ikke længere kunne bruges, hen for at dø. Men i dag er der bakker, søer og smukke træer i den vilde natur.

- Kan du se det grantræ der? Det er et, jeg havde stående i haven, men det var ikke så pænt. Så flyttede jeg det herud, og der står det jo meget godt, fortæller Ove Jeppesen siddende på en af de kommunalt opsatte bænke i området.

Han står for det meste selv. Kommunen har dog sat et skilt op ved indgangen til de flere kilometer stisystemer, Ove to gange om måneden kommer og slår. Og så klipper kommunen kanter en gang årligt. Det er han glad for.

De 85 år mærkes ikke, når man snakker med Ove Jeppesen. Han dvæler ikke ved fortiden, men fokuserer på arbejdet, der skal gøres.

- Jeg vil da blive ved så længe, det kan lade sig gøre. Jeg har prøvet at lokke mit voksne barnebarn med, fortæller han og griner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce