cookie-og-privatlivspolitik
Lokale ildsjæle bragte i weekenden popkulturen i mange udgaver til Nykøbing.

21

Billeder

Lokale ildsjæle bragte i weekenden popkulturen i mange udgaver til Nykøbing.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Geeks, geværer, gamere, gys og gaderæs med gnist

BILLEDSERIE: Idérigdommen på vej ind til Geekcon 2019 i Nykøbing var imponerende ved første hurtige øjekast hen over mængden af rollespilsfolk, magiske kort-samlere, modeltogsentusiaster, Nintendo-fans mm.
14. oktober 2019 kl. 18:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

NYKØBING Duften af popcorn. Det var meget almindeligt. Muligheden for ansigtsmaling lige ved indgangen var vel også forholdsvis velkendt.

Men så stak Geekcon-arrangementet i Hal 3 i weekenden ellers af. Og med det menes absolut på den gode måde.


Legetøj og samlereffekter

Kort og godt: Det handlede om popkultur i mange afskygninger og udgaver i lørdags i Hal 3. Og hvis man nu også lige tilføjer legetøj, samlereffekter, rollespil og i det hele taget nørderi på den absolut helt fortrinlige og fantasifulde måde, så er der ikke langt til at have rammet "konferencen" eller "messen" lidt mere ind.

Under alle omstændigheder var der tale om, at lokale ildsjæle igen havde sat et solidt forsøg ind på at trække popkulturen til Guldborgsund Kommune.


Der bor en "geek"

Det skete ikke mindst ud fra en tilgang om, at der inden i hver eneste person også bor en såkaldt "geek", som bare venter på at komme ud. Lørdag eftermiddag, da Folketidendes geek-team rykkede ud til Hal 3, var der i hvert fald stor søgning på enten at udleve den indre "geek" eller i det mindste opleve, om der mon kom lidt nørderi frem, når nu man tog en tur til Geekcon 2019, der for en stund gjorde Nykøbing endnu mere fantasifuld at opholde sig i.

Det skal måske lige med, at man hurtigt kan forklare en "geek" som eksempelvis en entusiast eller en person, der er optaget af en hobby. Og går man op i sin hobby - så meget at man eksempelvis også klæder sig ud som Harry Potter, en stormtrooper fra Star Wars eller noget helt tredje - så er der ikke langt til at beskrive tingenes tilstand som en god omgang nørderi. Med i denne kategori var så absolut også en beskægget mand ved siden af en ret så iøjnefaldende sportsbil midt på halgulvet. Han ville gerne forblive anonym. I hvert fald i forhold til navns nævnelse i Folketidende.

- Det er, fordi min kæreste og jeg får så mange henvendelser om alt muligt fra at køre til folks bryllupper og alt muligt andet. Det er vi ikke så interesseret i, og min kæreste er heller ikke så meget for alle de her mennesker og spørgsmål, lød det stille og roligt fra den mandlige udgave af kæresteparret.

Naturligvis tiltrak den grå DeLorean DMC-12 fra 1981 sig en hel del opmærksomhed. Det var sådan én, der blev brugt i "Tilbage til Fremtiden" som en tidsmaskine, der skulle bruge en startgnist fra et lynnedslag. Lørdag var gaderaceren dog parkeret - lige midt i et meget velbesøgt Geekcon 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce