cookie-og-privatlivspolitik
Der har været trist i gågaden i de seneste måneder, men allerede i næste uge kan der være liv igen. En indsatsgruppe bestående af blandt andre sundhedsmyndighederne anbefaler genåbning.
Der har været trist i gågaden i de seneste måneder, men allerede i næste uge kan der være liv igen. En indsatsgruppe bestående af blandt andre sundhedsmyndighederne anbefaler genåbning.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Genåbning "helt perfekt"

Business Lolland-Falster glæder sig over mulig genåbning af butikker.
23. februar 2021 kl. 14:01 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING I aftes kom det frem, at butikkerne landet over måske snart kan genåbne.

En indsatsgruppe bestående af blandt andre sundhedsmyndighederne anbefaler regeringen, at butikker på op til 5.000 kvadratmeter - mens nogle restriktioner fortsættes ind i marts - kan genåbne, efter de nuværende restriktioner står til at udløbe ved udgangen af denne uge.

Det melder Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse, og det er sød musik i ørene på Thomas Rasmussen, forretningschef for handel og oplevelser i Business Lolland-Falster.

- Det er helt perfekt. Der er ingen tvivl om, at mange mindre butikker har lidt meget, selv om mange har klaret sig godt, så jeg synes, at det er det helt rigtige træk, siger han og tilføjer:

- Jeg kan heller ikke se logikken i, at der har været åbent i store butikker som Føtex og Bilka, hvor folk har stået i kø, men lukket i de små butikker, der ellers bedre kan styre det. Og kunderne i de store butikker har jo også fået andre ting med i kurven, som bøger og tøj, som de mindre butikker ikke har haft mulighed for at sælge.

Annonce

Han påpeger, at mange små butikker har oprustet på den digitale side under nedlukningen, så de er bedre stillet i arbejdet med at sælge online fremadrettet.

Alligevel håber han på en genåbning af de fysiske butikker hurtigt muligt.

- Hellere i dag end i morgen, selv om det selvfølgelig kommer an på, hvad eksperterne siger. Men det vil betyde utrolig meget for butikkerne, og for Nykøbing generelt, at kunne genåbne nu, siger han, der mener, at genåbning af butikker er det helt rigtige sted at starte, hvis nogle, men ikke alle restriktioner skal lempes.

Vores Nykøbings erhver- vschef André Andersen glæder sig over nyheden:

- Det er helt fantastisk, at vi kan få lidt normal hverdag igen, og at butikkerne kan få en normal omsætning igen. Erfaringerne fra december viste også, at de godt kan håndtere det at have åbent.

Annonce

Folketingets partier diskuterer i dag på baggrund af indsatsgruppens anbefalinger, hvordan Danmark skal genåbne.

Onsdag melder regeringen så ud, hvilke restriktioner der fortsættes, og hvilke der lempes, når de står til at udløbe søndag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE