cookie-og-privatlivspolitik
Der er lukket i Lop & Leg-huset på Skovalleen.
Der er lukket i Lop & Leg-huset på Skovalleen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Genbrugsforretning lukker - kunder savner penge

- Jeg har sådan set afskrevet pengene, selv om vi har fået en slags tilgodebevis, siger stadeholder.
18. januar 2021 kl. 06:38 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING Genbrugsforretningen Lop og Leg på Skovalleen 32a i Nykøbing har givet op. Men lukningen kommer ikke til at foregå i stilhed.

Flere af dem, der har haft lejet reolplads i butikken for ad den vej at kunne sælge deres brugte ejendele, er nemlig stærkt utilfredse med forløbet omkring lukningen, hvor man i denne uge har haft sidste chance for at hente ting, man måtte have stående i lokalerne.

Men der er ubetalte krav fra adskillige af dem, der har solgt ting via Lop og Leg.


En masse rygter

Kort fortalt fungerer butikskonceptet sådan, at man betaler sig ind til en reolplads.

Tingene er så solgt fra forretningen - og efterfølgende sendes pengene, minus en andel på typisk 15 procent til Lop og Leg, videre til sælgerne.

Annonce

- Jeg kom ind i november, hvor butikken åbenbart allerede var i store vanskeligheder. Jeg har godt 2.200 kroner til gode. Her i starten af året lyder beskeden så, at Skat har beslaglagt midlerne, og at min og andres udbetalinger bliver forsinket. Jeg har ikke set mine penge og føler mig ærlig talt snydt. Forløbet har været kaotisk og uigennemskueligt med forskellige beskeder via facebook, siger Louise Kjærgaard, Rødby, som også er i kontakt med en række andre utilfredse brugere, og tilføjer:

- Jeg har sådan set afskrevet pengene, selv om vi har fået en slags tilgodebevis. Men jeg har fået at vide, at andre har meget større beløb i klemme. Og uanset beløbets størrelse er der noget galt med fremgangsmåden, så vi er indstillet på at gå videre med sagen.

En tilsvarende holdning finder man hos Niels Kjærgaard (de to er ikke i familie) fra Nykøbing.

Han har også et par tusinde kroner til gode.

- Der er ikke tale om en reel konkurs, hvor boet gøres op af en advokat. Man lukker bare og siger, at der ikke er penge. Det har selvfølgelig også givet en masse rygter og beskyldninger, så egentlig burde det være i alles interesse at få klare linjer, siger han.

Annonce

Folketidende har i sidste uge flere gange forsøgt at få en kommentar fra indehaveren bag Lop og Leg, Anja Møller Johansen, men uden held.


God tone

I et nyhedsbrev fra starten af måneden oplyser man blandt andet, at "det er drøftet i teamet i butikken samt familiært og grundet personlige årsager samt den udvikling, butikken desværre har taget, har vi valgt at lukke butikken".

Her opfordrer man også til at bevare "en god tone" og siger også, at personalet ingen goder får ved butikkens lukning.

I nyhedsbrevet afviser man også angivelige rygter og slår fast, at "vi er kun mennesker, og ingen af os i butikken har haft indflydelse på det, som er sket".

Derudover skriver man, at "det mindst er lige så forfærdeligt for os som for Jer" og tager desuden afstand fra angivelige trusler.

Annonce

Lop og Leg blev etableret i efteråret 2017.

Ifølge regnskaberne hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen var der underskud på driften i både 2018 og 2019. De lød på henholdsvis 156.000 kroner og 438.000 kroner før skat.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE