cookie-og-privatlivspolitik
Der var god plads til 12 lokale fødevareproducenter på gårdspladsen ved Marielyst Gårdbutik på Bøtø Ringvej fredag og lørdag.

10

Billeder

Der var god plads til 12 lokale fødevareproducenter på gårdspladsen ved Marielyst Gårdbutik på Bøtø Ringvej fredag og lørdag.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Gerne flere madmarkeder

BILLEDSERIE: 12 lokale fødevareproducenter holdt madmarked.
27. juli 2020 kl. 20:48 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ Øl, grøntsager, rom, honning, æg og kød fra fritgående dyr og masser af andre fødevarer i hvide boder fyldte fredag og lørdag gårdspladsen hos Marielyst Gårdbutik på Bøtø Ringvej.

12 lokale producenter af fødevarer rykkede ind hos Bo Nielsen, som på den måde for første gang lagde hus til madmarkedet "Smag på Sydhavsøerne".

Der var fadøl i glassene, is i børnehænderne, feriestemning og handel over disken. Cirka 2.000 lagde fredag vejen forbi, og flere lørdag, vurderer arrangørerne, som også tæller Food Organisation of Denmark (FOOD), der med hjælp fra Folketingets sommerpakke stabler en række lignende markeder på benene i sommer.

Bo Nielsen, der har drevet Gårdbutikken Marielyst i tre år, glædede sig over de mange mennesker på hans gårdsplads.

- Stedet er jo skabt til sådan et arrangement. Hvis ikke man skal holde den slags her, hvor så? Jeg har længe haft lyst til at, at der skal ske noget mere her. Men i hverdagen har jeg jo nok at gøre i marken, og så kommer man nemt fra det igen, siger han og fortsætter med et grin:

- Jeg trængte nok til et spark i røven, og det fik jeg så nu.

Sparket kom også fra gårdbutikkens medarbejder Gitte Fornitz, der har blikket rettet mod blandt andet markedsføring og sociale medier, mens Bo Nielsen graver i sine 50 hektar kartoffelmarker og høster jordbær, asparges, ærter og gulerødder.

Også hun er klar på flere madmarkeder og andre arrangementer i fremtiden.

- Vi har masser af muligheder for at skabe aktiviteter i gårdbutikken, som vores kunder vil finde sjove og interessante. Mange af vores københavnske kunder er jo overraskede over, hvor friske vores varer er, og det kunne for eksempel være fint at invitere dem og deres børn med i marken, så de kan se deres grøntsager blive til, mener Gitte Fornitz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce