cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Larsen har skabt Interlectus for at hjælpe unge videre i livet. Firmaet holder indtil videre til hos Business Lolland-Falster på Slotsbryggen.
Nikolaj Larsen har skabt Interlectus for at hjælpe unge videre i livet. Firmaet holder indtil videre til hos Business Lolland-Falster på Slotsbryggen.
Foto: Martin S Poulsen

Guldborgsund

Giver unge det nødvendige skub

Nystartet firma arbejder med unges udvikling.
16. juli 2019 kl. 19:20 Af Martin S Poulsen

Annonce

Mens mange unge stormer frem og tager lange uddannelser, falder andre unge ud af systemet. En voksende andel af unge under 30 år er ikke i gang med job eller uddannelse, efter de har forladt folkeskolen. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er 170.000 unge hverken i job eller under uddannelse. Det er en stigning på 30 procent siden 2013. I Lolland og Guldborgsund kommuner er hver femte ung hverken i arbejde eller under uddannelse.

Så der er nok at tage fat på for iværksætteren Nikolaj Larsen, der i maj for alvor skød konsulentfirmaet Interlectus i gang. Firmaets formål er at fastholde unge i uddannelse eller på anden måde få dem videre i livet.

- Vi sørger for, at unge ikke falder mellem to stole. Nogle unge kæmper med nogle personlige udfordringer i form af lavt selvværd eller andet, som sætter dem i farezonen for at droppe ud af gymnasiet. Andre unge er faldet helt ud af systemet og har brug for at få et skub, siger Nikolaj Larsen, der fik ideen til sit nye firma for halvandet år siden efter at have arbejdet en årrække med udsatte unge i socialpsykiatrien.

Interlectus har fire konsulenter tilknyttet, der tilbyder blandt andet mentorforløb til unge, som har brug for fastholdelse i forhold til uddannelse, og supervisionsforløb, hvor mere udsatte unge kan få hjælp og værktøjer til at håndtere livets udfordringer bedre.

- Unge i dag er generelt meget selvstændige. Det forventes også af dem. Derfor kan det godt være lidt af et tabu, hvis man som ung ikke kan klare alt selv. Det får nogle unge til at gå med deres problemer uden at få dem løst. Det kan vores individuelle forløb, der strækker sig over tre til fire måneder, hjælpe dem med, siger Nikolaj Larsen.


Går sammen med kommuner

Han understreger, at det er op til de unge selv at løse deres problemer.

- Vi kan hjælpe dem med at lægge en plan og få ryddet op i deres liv, men ansvaret har de selv. De unge skal arbejde med sig selv.

Forløbene har bund i anerkendende pædagogik, relationsdannelse og kognitiv adfærdstræning.

Interlectus er ved at oprette samarbejdsaftaler med en række kommuner. Udover Guldborgsund og Lolland er firmaet ved at etablere kontakt til en række andre kommuner i Region Sjælland og hovedstadsområdet.

Men hvad er det Interlectus kan, som kommunerne ikke selv kan?

- I kommunerne er det sådan, at for eksempel en lærer på en skole er sat af til at arbejde nogle timer om ugen som ressourceperson. Hos os får de unge mulighed for at få et mere individuelt og længerevarende forløb. Og så kan det for nogle unge være en barriere, hvis de skal snakke med en lærer om personlige problemer. Vi har et større råderum i vores arbejde, siger Nikolaj Larsen.

I Interlectus' opstartsfase har Nikolaj Larsen talt med flere unge om, hvordan den eksisterende kommunale rådgivning fungerer, og om hvordan rådgivningen til de unge kan forbedres.

Alle fire konsulenter tilknyttet Interlectus har psykologisk eller pædagogisk baggrund og har alle erfaring med at arbejde med unge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce