Annonce
Guldborgsund

Glæde og frustration før åbning

Den sidste rengøring. Don "Pepe" Shelby og personalet på Café Delias glæder sig til at få besøg af siddende kunder igen. Foto: Flemming K. Karlsen

Der var travlt med de sidste forberedelser hos flere lokale restauranter forud for gensyn med siddende gæster.

MARIELYST Dagen i dag er en festdag for mange restauranter, caféer og andre serveringssteder. Fra og med i dag er det atter tilladt for dem at have spisende og drikkende gæster både ude og inde.

Ganske vist stadig med visse restriktioner - blandt andet krav om coronapas ved indendørs servering, arealkrav og så det omstridte krav om, at gæster ved indendørs servering skal bestille bord mindst en halv time i forvejen.

Men selv om der altså stadig er krav, der skal overholdes af hensyn til risikoen for coronasmitte, så er det glæden, der er den fremherskende følelse hos flere at de restauratører, Folketidende talte med i Marielyst i går.

- Vi er bare glade for at kunne komme i gang igen. Vi er klar til at åbne, og jeg forventer også, at der kommer rigtig mange gæster, så vi glæder os og er spændte, lød det eksempelvis fra Amalie Beck På Larsens Plads på Marielyst Torv, mens forårssolen bragede ned fra en skyfri himmel udenfor.

Overfor hos Café Delias glæder Don Shelby sig også til at kunne byde de siddende kunder velkommen igen efter en længere periode med takeaway.

- Vi har ventet længe på at kunne åbne igen, og vi har allerede fået mange reservationer indendørs. Jeg tror, vi får et stort rykind, og vi har allerede bestillinger, der går helt frem til 28. maj.

- Vi har manglet det her med, at folk kan komme og sidde ned og nyde et glas vin eller andet. Der er en kæmpe forskel på at have åbent for siddende gæster i forhold til takeaway, siger han med tanke på indtjeningsmulighederne.

- Men det bliver positivt. Alle her glæder sig, fastslår han og tilføjer samtidig, at man naturligvis overholder restriktionerne i forhold til genåbningen.

Knap så positivt ser Michael Larsen fra Mom's Diner på situationen, da Folketidende kigger forbi ved middagstid.

Michael Larsen fra Mom's Diner havde svært ved at finde ud af, hvordan han skulle tolke coronarestriktionerne i forhold til den fysiske indretning på dineren. Foto: Flemming K. Karlsen

Hvad er retningslinjerne?

- Vi prøver febrilsk at finde ud af, hvad retningslinjerne er for os. Hvor mange gæster må der være herinde? Hvor tæt må folk sidde, hvis de sidder med ryggen til hinanden?

- For hvis ikke de må det, er der ingen grund til, at vi åbner, siger Michael Larsen frustreret med henvisning til, at spisestedets møblement er fastgjort på en måde, så det ikke sådan uden videre er til at løfte op og lige flytte en halv meter til den ene eller anden side.

- Vi har stadig åbent for takeaway, og det er også godt nok, men det er jo ikke noget, vi tjener ret mange penge på, lyder det fra Michael Larsen, mens der arbejdes på at komme igennem til myndighedernes coronahotline i håb om at få svar på nogle af de mange spørgsmål.

Han forstår heller ikke meget af myndighedernes krav om, at man skal bestille bord mindst 30 minutter før, hvis man vil spise indenfor.

- Det har ikke noget med virkeligheden at gøre. Men nu har vi fået lavet det sådan, at de kan bestille, og så kan de sidde udenfor ved vores varmelamper en halv time, inden de kommer ind.

Hos Schou's på Bøtøvej tæt ved torvet, der både har slagter, diner transportable og restaurant, har Søren Schou også travlt. Men her fylder genåbningen af restauranten ikke helt så meget som hos de andre endnu. Schou's har nemlig besluttet at vente med at slå dørene op for siddende gæster til på onsdag - altså om en uge.

- Vi kunne ikke nå at få det hele klar til at åbne før, men vi glæder os som alle andre, og så håber vi, at 30 minutters-reservationsreglen og coronapasset måske forsvinder lidt igen. Men vi kan godt mærke, at folk gerne vil ud at spise igen. Vi har allerede mange bookinger, fortæller han.

Tilbage på Larsens Plads glæder Amalie Beck sig over, at de må holde åbent frem til klokken 23 - dog med sidste servering klokken 22.

- Det giver lige lidt ekstra. Sidste år, da vi gik fra at skulle lukke klokken 24 til klokken 22, kunne vi virkelig mærke det, for det betød, at der var færre kunder de sidste timer. Jeg tror, at mange blev hjemme i stedet, fortæller hun.

I dag ser verden anderledes lys ud. Hun og personalet forventer en travl dag med kunder fra samme sekund, dørene bliver slået op igen.

- Jeg ved, at der er nogle stykker af vores kunder, som har taget fri fra arbejde for at kunne være klar, når vi åbner. Jeg kan godt mærke på folk, at de glæder sig til at komme ud igen, siger Amalie Beck.

Der var tomt ved bordene foran Larsens Plads i går. I dag ser billedet formentlig noget anderledes ud. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Den sidste rengøring. Don "Pepe" Shelby og personalet på Café Delias glæder sig til at få besøg af siddende kunder igen. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Michael Larsen fra Mom's Diner havde svært ved at finde ud af, hvordan han skulle tolke coronarestriktionerne i forhold til den fysiske indretning på dineren. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Der var tomt ved bordene foran Larsens Plads i går. I dag ser billedet formentlig noget anderledes ud. Foto: Flemming K. Karlsen
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster