cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre er det Pauline Vedderkop, Lotte Stisen og Tina Laulund Hansen, som er initiativtagerne til bytte-tøj dag, der fik 100 besøgende i går.

8

Billeder

Fra venstre er det Pauline Vedderkop, Lotte Stisen og Tina Laulund Hansen, som er initiativtagerne til bytte-tøj dag, der fik 100 besøgende i går.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

God opbakning til lokalt tøj-bytte og -salg

100 kiggede forbi til nyt initiativ - Store byttedag
13. oktober 2021 kl. 16:40 Af Anne Katrine Petersen

IDESTRUP Sparkedragter, striktrøjer fra Envii og hæjhælede sko fra Gabor. Der var lidt for enhver smag, da Idestrup Forsamlingshus tirsdag aften dannede ramme om et nyt initiativ. Bytte og salg af brugt tøj og sko. Tre kvinder stod bag initiativet, hvor gammelt tøj får nyt liv.

- Det var faktisk en af stadeholderene, der kom på ideen, fortæller Tina Laulund Hansen, der også selv havde en lille stand.

- Men jeg skal vist oppe mig lidt, kan jeg se. Folk har virkelig taget gode sager med, konstaterede hun.

Sammen med Pauline Vedderkop og Lotte Stisen har hun stablet arrangementet på benene. For mange, primært kvinder, har tøj på bøjler og hylder, som de ikke længere bruger. Det er både ærgerligt for tøjet, men det er ikke mindst godt for klimaet, hvis gammelt tøj kan få nyt liv, fremfor at blive smidt ud.

Og interessen for at vise roberne frem var stor. Større end de tre kvinder havde turdet håbe.

Annonce

- Vi havde sat et minimum på 15 pladser, men allerede efter tre dage havde 25 købt en plads og vi har måttet afvise 15. Men vi satser på at gøre det igen, en søndag, hvis der også kommer folk, sagde Pauline Vedderkop kort før klokken 18, hvor dørene til arrangementet åbnede.

Det gjorde der. Efter godt 15 minutter havde de første 45 lagt vejen forbi.

- Jeg er helt overvældet over, at så mange er kommet. Det havde vi ikke turdet regne med, lød det fra en tilfreds Tina Laulund Hansen.

Forsamlinghuset emmede af liv. Kvinder der ikke havde set hinanden længe blev opdaterede over en kop kaffe eller et stykke kage, inden de gik runder for at se på genbrugsguld.

Blandt dem var Anette Jølst, der bor i Idestrup.

Annonce

- Jeg er ikke kommet efter noget særligt. Jeg vil gerne bakke op om initiativet, sagde hun og afslørede, at hun var en af dem, der ikke fik en plads denne gang.

Det gjorde til gengæld Marlene Lundemand, der var kommet fra Nykøbing med sit tøj:

- Det er en god måde at få ryddet op på og så er genbrug jo bæredygtigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE