cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Gratis tilbud om retshjælp på vej

KFUM's Sociale Arbejde giver fra denne sommer retshjælp i Nykøbing for at styrke retssikkerheden lokalt.
14. maj 2021 kl. 17:25 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING KFUM's Sociale Arbejdes projekt Råd til Ret åbner til sommer for gratis retshjælp i Nykøbing. Det er der behov for, fortæller jurist i og projektleder i Råd til Ret, June Crondahl.

- Hvis man ser på, hvor der er retshjælp i Danmark, og hvordan retssikkerheden er rundt i landet, så er der nogle sorte pletter på kortet, og der er Nykøbing tyndt dækket, siger hun.

Derfor åbnes der ti steder i landet, mens tilbuddet allerede findes syv steder. Ønsket er at være bredt repræsenteret.

- Der er ikke nogen retshjælp de steder, vi ønsker at placere det, og det giver god mening at dække det ind. Vi er som organisation sat i verden for at sikre lige vilkår, og retshjælp er vigtig for folks ligestilling, siger hun og tilføjer:

- Det kan være meget at skulle transportere sig 50 kilometer for at få retshjælp, især hvis man ikke har bil.

Annonce

Årsagen til den tynde dækning kan ifølge hende være, at det kan være svært at lave professionel retshjælp i vandkantsdanmark.

- Det kan være svært logistisk set at ansætte medarbejdere, hvor man ikke kan tilbyde en fast stilling med et fast arbejdssted. Og det kan være svært at finde frivillige uden for studiebyerne, siger hun, der leder efter to-fire frivillige til projektet i Nykøbing og regner med, at det lykkes, selvom det kan være svært at hverve studerende:

- Derfor håber jeg, at der sidder nogle jurister i kommunen eller andre steder, måske advokatfuldmægtige, der har lyst til at komme og lægge nogle timer her og få noget erfaring med nogle mennesker, der synes, at der er langt over dørtrinet til advokaten.

Dertil kan der muligvis findes frivillige blandt pensionerede jurister, eller fjernstuderende på jurastudiet, som der måske er nogle af lokalt.


Søger lokaler og ansatte

Råd til Ret søger stadig lokaler til tilbuddet, der ventes at åbne midt i august.

Annonce

Åbningstiden vil være fem timer én dag om ugen, som også skal fastlægges, men det kan blive for eksempel fra 13-18, så det er tilgængeligt både i og uden for normal kontortid. June Crondahl fortæller, at åbningstiden muligvis udvides, hvis behovet er der.

Alle kan i princippet få den gratis hjælp, omend der er et loft for, hvor mange penge, man må tjene.

Til initiativet søges der foruden de frivillige også enkelte lønnede medarbejdere, som arbejder skiftevis i Nykøbing og nogle af de øvrige nyåbnede steder.

De ti nye steder finansieres med penge fra Civilstyrelsen, der hører under Justitsministeriet, og som støtter tiltag de steder, der ikke er tilstrækkelig retshjælp i forvejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE