cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Wolfgang Rottmann

Guldborgsund

Grønne fingre efterlyses i byen

Kommune har ikke ressourcer til at vande blomster, så der efterlyses frivillige.
08. juni 2021 kl. 21:30 Af Andreas Johansen

NYKØBING Har du grønne fingre, mere fritid, end du bryder dig om, og elsker du at komme ud af fjerene, før de fleste af os andre overhovedet har overvejet, hvad der skal spises til morgenmad?

Så er det måske lige netop dig, Vores Nykøbing ønsker at høre fra.

Vores Nykøbing, der er sammenslutningen af de forretningsdrivende i Nykøbing, er nemlig løbet ind i en udfordring, den endnu ikke har fundet en løsning på, fortæller erhvervs- og citychefen for Vores Nykøbing, André Andersen.

- Vi har fået sat de her store, smukke krukker fyldt med blomster op i midtbyen, og dem er vi så glade for - og vi får en masse positive kommentarer på, at de pynter i byen, og det er vi rigtig begejstrede for. Men vi står nu med den hovedpine, at der hos Guldborgsund Kommune, som vi havde håbet kunnet passe og pleje vandingen af blomsterne, for tiden ikke er mandskab nok til at klare blomstervandingen, forklarer André Andersen.


Visner og dør

Det er jo lidt af en udfordring.

Annonce

For hvis blomsterne ikke blive vandet og plejet her under de varme sommermåneder, så går projektet jo, ganske naturligt, i sig selv igen.

- Hvis det hele visner og dør, så ville det jo være en meget kedelig oplevelse. Så det er vi selvfølgelig ikke interesserede i. Butikkerne kunne måske i nogen grad hjælpe med at overtage vandingen, men vi ville gerne, der var en, som virkelig gik op i det og var dygtig, der ville hjælpe os, siger André Andersen.


En hjælpende hånd

Vores Nykøbing spørger altså om hjælp.

Hjælp fra en, der måske kunne tænke sig selv at vande en hulens masse blomster, eller en, som sidder med en god ide til, hvordan det ellers kan komme i stand.

- Vi vil gerne forskønne byen, men hverken kommunen eller vi har kapaciteten til at vande blomsterne ordentligt, så vi søger nogen, der kan komme med et godt indspark til, hvordan det gøres, siger han.

Annonce

Eller måske en, der selv har grønne fingre.


Et passionsprojekt

Der er ikke mange penge i det, understreger André Andersen, så det skal være et passionsprojekt.

- Det skal være en, der har mulighed for og lyst til at stå tidligt op, for vores erfaring fortæller, at det fungerer bedst, hvis der bliver vandet tidligt på dagen, før alle de mange mennesker stimler ind i byen. Men vi er åbne over for alle forslag, så send dem i min retning, så sorterer jeg i dem, pointerer André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE