cookie-og-privatlivspolitik
Dyrene i Guldborgsund Zoo har fået nogle måneder for dem selv, men lørdag kan de igen ses af gæsterne. Det sker i første omgang klokken 9 til 17.
Dyrene i Guldborgsund Zoo har fået nogle måneder for dem selv, men lørdag kan de igen ses af gæsterne. Det sker i første omgang klokken 9 til 17.
Foto: Guldborgsund Zoo/arkiv

Guldborgsund

Guldborgsund Zoo åbner dørene igen lørdag

- Vi glæder os rigtig meget til at tage imod alle vores gæster og få liv i haven igen, siger leder af Guldborgsund Zoo og Botanisk Have.
29. maj 2020 kl. 09:59 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce
FAKTA
Fra på lørdag er Guldborgsund Zoo og Botanisk Have igen åben.
Der bliver fokus på hygiejne og afstand, og gæster bedes følge retningslinjer, der også findes i samfundet generelt.
Dele af haven vil være lukket, og der er begrænset mulighed for at købe mad.
Zoo åbner lørdag klokken 9 og har åben til klokken 17. Åbningstiden bliver den samme lørdag, søndag og helligdage, mens den mandag til fredag hedder klokken 10-16 - grundlovsdag dog klokken 10-17.

NYKØBING Lørdag åbner Guldborgsund Zoo og Botanisk Have igen.

Det melder kommunen i en pressemeddelelse onsdag middag, og leder af haven John Rylund ser frem til genåbningen efter coronanedlukningen. Dog vil de første besøgende få en lidt anderledes oplevelse end normalt.

- Vi har kørt med nødberedskab de seneste uger. Alle medarbejdere ud over dyrepassere har været sendt hjem. Så haven ligner ikke sig selv. Der er mere ukrudt og længere græs, men det går vi straks i gang med at ordne, så vi håber, at gæsterne vil bære over med det i mellemtiden, siger lederen og afslører, at en række gæster vil få en henvendelse fra zoo inden for de næste par uger:

- Og så har vi en god nyhed til vores trofaste årskortholdere og institutionskortholdere: Vi forlænger jeres kort med to måneder, fordi vi sætter så stor pris på jeres støtte i en svær tid. Vi glæder os rigtig meget til at tage imod alle vores gæster og få liv i haven igen.

Efter genåbningen, der sker lørdag klokken 9, vil zoo have fokus på alle de restriktioner, der også gør sig gældende andre steder i samfundet.

Der bliver ekstra fokus på rengøring, håndhygiejne og afstand mellem gæster, og det hjælpes på vej af ensretning på stierne i parken. Derudover opfordrer Guldborgsund Zoo og Botanisk Have gæsterne til at følge havens retningslinjer og holde sig opdateret på skilte samt informationer på dens hjemmeside.

Gæsterne opfordres ydermere til at bruge hele åbningstiden - mandag-fredag klokkrn 10-16, lørdag, søndage og helligdage klokken 9-17 - så der er god afstand.

Nogle områder i haven vil i første omgang være lukket, og der vil være begrænsede muligheder for at købe mad.


Godt for ansatte

Den lokale zoo er kommunalt ejet og hører under Jobcenter Guldborgsund og beskæftigelsesudvalget.

Formanden i sidstnævnte, Ole K. Larsen (V), ser positivt på genåbningen.

- Jeg ser frem til, at vi kan genåbne på lørdag. Der er styr på retningslinjer, skilte og personale. Nu mangler vi bare gæsterne, siger han og fortsætter:

- Guldborgsund Zoo og Botanisk Have er en del af vores aktive beskæftigelsesindsats i Guldborgsund. Desværre kan ledige i praktik eller aktivering fra jobcenteret ikke komme tilbage endnu, fordi denne del af beskæftigelsesindsatsen fortsat er suspenderet i Region Sjælland. Men vi glæder os over, at vi nu kan komme i gang med vores fastansatte medarbejdere, og så håber vi, at vi snart kan få lov at få vores ledige i praktik, jobprøvning og aktivering tilbage. De er også en vigtig del af hverdagen i zoo.

Udvalgsformanden lægger i øvrigt vægt på den kulturelle del.

- Genåbningen er desuden en glædelig begivenhed, fordi zoo er en af vores vigtige kulturattraktioner. Haven er med til at trække turister til vores område i sommerperioden, og det er godt for beskæftigelsen i hele kommunen, siger politikeren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce