cookie-og-privatlivspolitik
Rektor Kirsten Danving ser frem til, at den nye hal står klar. Hverken fodboldbaner, den gamle hal eller den fredede sø i nærheden berøres af byggeriet.
Rektor Kirsten Danving ser frem til, at den nye hal står klar. Hverken fodboldbaner, den gamle hal eller den fredede sø i nærheden berøres af byggeriet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Gymnasium bygger hal til 23 millioner

Katedralskolen vil fremtidssikre sig og løse akutte pladsproblemer med stort byggeri.
22. april 2021 kl. 18:30 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Den kommende hal ved Katedralskolen
Vil kunne huse alle gymnasiets cirka 700 elever og 80 ansatte til sociale arrangementer.
Skal bruges til blandt andet skriftlige eksamener, mens også translokationer og andre sociale begivenheder på skolen.
Er budgetteret til 23 millioner kroner. Skolen betaler de 13 millioner kontant og låner resten med fastforrentet lån.
Ventes at stå færdig i maj næste år.
Bygherre og konkret udseende og mål på byggeriet er endnu ikke fundet.
Beliggenheden bliver mellem Vestensborg Allé og gymnasiets nuværende bygninger, hvortil der bygges en passage. Der tages hensyn til de nuværende fodboldbaner, ligesom en fredet sø ikke berøres af byggeriet.
Aktører, herunder foreninger i byen, ventes at kunne leje sig ind og dermed også få glæde af den.

NYKØBING Bestyrelsen på Nykøbing Katedralskole har besluttet at bygge en ny hal til en værdi af 23 millioner kroner.

Blandt årsagerne til byggeriet er ifølge rektor Kirsten Danving, at gymnasiet gerne vil fremtidssikre sig.

- Vi har en klasse færre nu, end vi havde for fem år siden som følge af befolkningsudvikling lokalt, men prognoser siger, at den vil ændre sig i fremtiden. Der er stor tilflytning til Nykøbing, og det vil vi gerne kunne håndtere, siger hun.

En anden hovedårsag til byggeriet er en årelang akut pladsmangel, der skyldes ændret lovgivning om eksamener. Med den nye gymnasiestruktur blev flere af de mundtlige eksamener omdannet til skriftlige eksamener, og de kræver plads.

- Tænker man bare på, at vi har 27 klasser, og de alle skal til minimum to skriftlige prøver og gerne flere, samt at der er terminsprøver, så er der ofte brug for pladsen. Samtidig har man fra regeringens side forlænget undervisningsforløb, så de skal køre samtidig med de skriftlig prøver, fortæller rektoren.

Annonce

Da der kun kan være 10 elever i et klasselokale under en skriftlig eksamen, fordi der skal være plads mellem dem, og klasserne består af knap 30 elever, skal der bruges andre lokaler.

I festsalen og idrætshallen kan der være få klasser, og Guldborgsund Hallerne, som gymnasiet ellers har et godt samarbejde med, egner sig ikke til eksamener, hvor der både skal bruges internet, utallige strømstik med mere.

Den kommende hal ventes at kunne huse 300 elever eller godt 10 klasser til skriftlige eksamener, som dermed bliver nemmere at koordinere.


Alle skal kunne samles der

Det er gymnasiet selv, der finansierer byggeriet af den kommende hal.

13 millioner lægges i udbetaling, mens det resterende beløb finansieres gennem et fastforrentet lån

Annonce

Projektet er endnu i sin indledende fase, da det først netop er vedtaget i gymnasiets bestyrelse. Bygherre, udseende og byggetilladelser er således blandt de ting, der skal styr på, men bestyrelsesformand Jens Erik Boesen (G) glæder sig over, at projektet med en enig bestyrelse i ryggen nu er på vej.

- I bestyrelsen har vi hele tiden fokus på at skabe de bedst mulige rammer for elever og lærere på Nykøbing Katedralskole. Jeg er derfor glad for, at vi nu har mulighed for at lave en tilbygning med en hal, som bliver en integreret del af skolens undervisningsmiljø, udtaler han i en pressemeddelelse om planerne.

Disse vil give skolen et tiltrængt samlingssted, fortæller Kirsten Danving.

- Det skal være et hus, hvor vi alle kan samles og have idrætsaktiviteter og alle andre aktiviteter som fester, translokation, musicals og fællesmøder, foruden prøver, siger hun og nævner, at skolen har mange idrætselever, der kan glæde sig over den nye hal, samt et godt elitesamarbejde med mange lokale idrætsklubber.

Rektoren har ønsket den nye hal i mange år:

Annonce

- Jeg synes, at det har stor værdi, at man kan være på skolen i alle sammenhænge. Det er også rart, at man kan forbinde festlige lejligheder med, at det sker på skolen, hvor vi før skulle leje os ind andre steder.

Mens skolen for nogle år siden byggede om, men tøvede med at udvide med flere kvadratmeter, er disse altså nu på vej. Ambitionen er, at byggeriet kan stå klar i maj, 2022, i tide til at huse skriftlige eksamener ved afslutningen af skoleåret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE