cookie-og-privatlivspolitik
Franciska Kocemba Høg fra Nykøbing har pakket kufferten før lørdagens liveoptræden. Hun tager til København onsdag for at træne med resten af holdet.
Franciska Kocemba Høg fra Nykøbing har pakket kufferten før lørdagens liveoptræden. Hun tager til København onsdag for at træne med resten af holdet.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Håber at nå med i finalen

"Danmark har talent" har en lokal deltager lørdag - Det er hårdt at balancere skolegang og mange timers træning i København
17. oktober 2019 kl. 06:40 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING De otte unge piger i alderen 14 til 17, der udgør dansetruppen "KOMPAGNI8", dansede sig i imponerende stil videre til lørdagens liveshow under optagelsesprøverne til "Danmark har talent", der vises på TV2 lørdag efter lørdag.

Blandt gruppens medlemmer finder vi Franciska Kocemba Høg fra Nykøbing - hun har lige rundet de 14 år, går i 8. klasse, og så danser hun på Copenhagen Dance Space - en af landets fremmeste danseskoler. Herfra blev hun udvalgt til at være en del af KOMPAGNI8, der lørdag dyster mod seks andre talenter om en plads i finalen, der finder sted 23. november.

- Jeg træner fire gange om ugen i København, tirsdag, onsdag og torsdag og så en gang om søndagen. Vi meldte os til "Danmark har talent", fordi vi gerne ville prøve at lave noget med tv, og det var en god mulighed, fortæller hun.

For at deltage i konkurrencen underskrev Franciska Kocemba Høg en kontrakt om ikke at afsløre, hendes dansetrup var gået videre. Noget, der ikke var helt let.

- Der var rigtig mange i klassen, der spurgte, hvordan det var gået, men jeg måtte ikke sige noget. Jeg må heller ikke afsløre, hvad vi skal danse på lørdag, men vi har øvet os i halvanden måned, fortæller den talentfulde danser.

Selv om hun bare er 14 år, har hun danset i 11. Hendes far, Søren Kocemba Høg, er en stolt mand.

- At blive udvalgt til at danse på Copenhagen Dance Spaces KOMPAGNI8 er vel at sammenligne med at spille fodbold for FCK eller Brøndby. Franciska er meget dygtig, men det er ikke noget, hun er kommet sovende til - det har krævet en stor indsats, fortæller den stolte far.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce