cookie-og-privatlivspolitik
NFH Ball Fighters startede op i september, hvor projektet også modtog 20.000 kroner fra Nordea-fonden.
NFH Ball Fighters startede op i september, hvor projektet også modtog 20.000 kroner fra Nordea-fonden.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Håndbold for syge med i opløbet til national pris

NFH Ball Fighters kan vinde Danskernes Idrætspris.
14. november 2019 kl. 14:39 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter fra Sjælland og øerne, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner, valgt.

Et af de tre projekter er NFH Ball Fighters. Det er et projekt for sygdomsramte i Guldborgsund Kommune, der kan få motion og fællesskab med andre sygdomsramte. De træner en gang om ugen i Nykøbing F. Hallerne.

Danmarks Idrætsforbund står bag Danskernes Idrætspris. Cathrine Dufour, formand for Sydsjællands Håndboldklub, sidder i dommerpanelet og har været med til at udvælge de tre projekter.

Du kan stemme her: KLIK HER

- NFH Ball Fighters er et genialt projekt, hvor der både er et tilbud om at indgå i noget sport, men også i sociale sammenhænge. Det forhindrer ufrivillig isolation, at man lige kommer ned i håndboldklubben og får lov til at deltage på det niveau, som man nu magter, siger hun.

Trine Frederiksen er instruktør for NFH Ball Fighters. Hun glæder sig over, at holdet er med i opløbet til Danskernes Idrætspris.

- Det er fantastisk. Hvis vi vinder, skal pengene bruges til indkøb af redskaber og til en oplysningskampagne, så vi kan få endnu flere sygdomsramte med på holdet, siger hun.

Der er på nuværende tidspunkt cirka 15 deltagere med på NFH Ball Fighters, der kun har eksisteret siden september i år og samarbejder med kommunens genoptræning. I dag åbner hjemmesiden danskernesidrætspris.dk for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4-distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Vinderen afsløres i et stort show på DR1 lørdag 4. januar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce