cookie-og-privatlivspolitik
Rengøringen er blevet hyppigere i offentlige bygninger under coronapandemien, og politikerne i Guldborgsund Kommune har nu vedtaget, at den indsats forlænges efter pandemiens afslutning.
Rengøringen er blevet hyppigere i offentlige bygninger under coronapandemien, og politikerne i Guldborgsund Kommune har nu vedtaget, at den indsats forlænges efter pandemiens afslutning.
Foto: Colourbox

Guldborgsund

Hæver rengøringsniveau

Kommunen vil øge trivsel og sænke fravær ved at rengøre mere.
07. maj 2021 kl. 06:20 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Fremover vil der blive gjort rent oftere i kommunale bygninger, som skoler, institutioner og arbejdspladser.

Det vedtog Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg på sit møde tirsdag, efter samme forum havde vendt muligheden tilbage på sit møde i april.

Beslutningen kommer på baggrund af den erfaring, kommunen har fået under coronapandemien, hvor der er gjort mere rent end hidtil for at sænke smittefaren.

Og det har blandt andet givet øget trivsel og faldende sygefravær, lyder det fra John Brædder (G), formand i økonomiudvalget.

- Den øgede rengøring har nok betydet mere for trivslen, end vi i virkeligheden havde været klar over, siger John Brædder og fortsætter:

Annonce

- Og vi må anerkende, at efter vi har sparet på rengøring i en årrække, og nu har sat 120 millioner kroner ekstra af til velfærd på budgettet for 2021, så skal vi tilbage til at have en bedre rengøring, end vi har haft hidtil.

Tiltaget vil fortsætte efter pandemien og betyde, at der foretages rengøring også i løbet af skole- og arbejdsdage og ikke kun som før pandemien tidlig morgen og sen aften, hvor lokalerne var nemmere tilgængelige. Erfaringer fra coronapandemien har således vist, at smittefare ikke kun fra corona, men også fra andre vira, sænkes betragteligt ved rengøring også i løbet af dagen.

Leder på Nordbyskolen, Lars Carlsen, og Birgitte Winther, sfo-leder samme sted, fortalte til Folketidende i forbindelse med økonomiudvalgets overvejelser i april om forslaget, at de ser langt færre tilfælde af lus og børneorm end normalt som følge af den øgede rengøring.

- Vi har oplevet, at det har været super godt. Det er, som om at det kommer oftere og mere ud i krogene, sagde Lars Carslen i den forbindelse om rengøringen og tilføjede, at elever og læreres sygefravær er faldet.

Dertil vil børn være mindre kede af at bruge toiletter på skolerne, når disse er rene, anfører administrationen i dagsordenen til udvalgsmødet.

Annonce

Udgiften til den ekstra indsats bliver på ni millioner kroner årligt, mens budgettet for rengøring i kommunens bygninger hidtil har ligget på 28,8 millioner kroner.

Læs mere om rengøringen i artiklen: "Skal gøres socialt og bæredygtigt"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE