cookie-og-privatlivspolitik
Ældre deler en portion mad, når de ikke kan få små retter længere i Oasen, mens andre smører en rugbrødsmad i stedet.
Ældre deler en portion mad, når de ikke kan få små retter længere i Oasen, mens andre smører en rugbrødsmad i stedet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Halve portioner er igen i udvalg

Beslutningen om at genindføre halve portioner på plejecentrene er tilbage hos social-, sundhed- og omsorgsudvalget.
13. september 2019 kl. 14:18 Af Maria Juel Glasius

Annonce

GULDBORGSUND På anmodning fra Dansk Folkeparti er sagen om genindførsel af halve portioner til ældre på kommunens plejecentre sendt tilbage til social-, sundhed- og omsorgsudvalget.

Egentlig hører sagen slet ikke til i byrådet, bemærkede René Christensen (DF) på torsdagens byrådsmøde. Men sagen har engageret mange borgere, siden det i januar ikke længere var muligt for de ældre at købe en halv portion mad til halv pris.

- Vi har haft dygtige medarbejdere og borgere, der har kunne træffe egne valg. Vi ønsker, at man skal kunne mestre sin tilværelse igennem hele livet. Også i det ældre liv, siger han.

Og på den måde har man på plejecentrene selv fundet ud af at give de ældre, der ønskede det, en mindre portion mad til en lavere pris. Der var ikke en politisk beslutning bag, da cafeerne i januar - på rigtigt Guldborgsund-papir - meldte ud, at ordningen stoppede. I stedet vil man tilbyde, at en frivillighedskoordinator hjælper de borgere, der ønsker en mindre portion, med at finde sammen to og to, så de kan dele en portion.

- Men det virker ikke særlig værdigt. Lad os komme tilbage til den model, der har virket, og som medarbejdere og borgere har været glade for, bemærkede René Christensen og tilføjede, at det også bidrog til både cirkulær økonomi og til at mindske madspild.

Bo Abildgaard (S), der er formand for social-, sundhed- og omsorgsudvalget fremsatte på vegne af konstitueringspartierne et procedureforslag om, at byrådet kunne sende forslaget om de halve portioner tilbage til udvalget, hvor sagen hører til.

Og det vedtog byrådet.

- Vi har en forventning om, at udvalget tager forslaget op på sit første møde, lød det efterfølgende fra René Christensen.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce