cookie-og-privatlivspolitik
I 54 år har Søren Friis Andersen stået bag baren på Marinestuen. Lørdag fylder han 80 år. Men det siger ham ikke meget. Alder er blot et tal, lyder det.

2

Billeder

I 54 år har Søren Friis Andersen stået bag baren på Marinestuen. Lørdag fylder han 80 år. Men det siger ham ikke meget. Alder er blot et tal, lyder det.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Han har kørt en lille tidslomme i 54 år

Manden bag tidsmaskinen Marinestuen fylder 80 år. Men får det ham til at stoppe?
16. oktober 2021 kl. 06:10 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Vores land og vores by er i en næsten konstant forandring, og hvis det en dag skulle blive for meget, er der ét sted, man kan være sikker på, ligner sig selv. Marinestuen i Nykøbing. Da Søren Friis Andersen, som lørdag fylder 80 år, overtog stedet i 1967, så det ud, som det gør i dag. Og det er helt bevidst.

Værtshuset blev skabt af gamle mariner i 1938, og at det har personlighed, historie og sit eget særpræg har tiltalt mange stamkunder igennem årene. Dem, der har forladt vores verden, hænger på væggen. De var afholdt, dengang de levede, og de kan stadig følge med fra deres plads ved siden af baren.

- Børn og børnebørn til nogle af dem kommer af og til forbi, og så skal vi lige hilse på morfar, siger han.

I årevis var et af bordene borgmester Erik Bischoffs stambord, og hver tirsdag mødtes han med sin næstformand og et par øvrige gæster over en frokost. Som regel sad der derfor også et par journalister ved nabobordet klar til at opsamle nogle hapsere fra samtalen. Journalister var i øvrigt også jævnlige stamgæster, samt forfattere og undervisere.

- Det er dejligt med stamkunder, for vi lærte efterhånden hinanden at kende igennem tykt og tyndt.

Annonce

Han har selv boet ovenpå Marinestuen som barn i og med, at hans far, der var arkitekt, ejede hele bygningen. Tegnestuen Friis Andersen lå i den ene ende af bygningen, og derfor kiggede den unge Søren også af og til ind i værtshuset.

Søren Friis Andersen har ikke tænkt sig at forlade Marinestuen. Indtil forrige år, hvor han solgte forretningen til Flemming Krøll, har han selv ejet den. Men livsværket giver han ikke bare sådan lige slip på.

- Det er stadig mig, der er her hver dag. Jeg kommer om morgenen og gør det hele rent. Og jeg er klar i baren, når stedet åbner, siger han.

Lørdag er han i anledning af fødselsdagen vært for en let reception med fadøl og hvidvin til dem, der har lyst til at kigge forbi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE