cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Handicap ingen hindring for job

Udvalgsformand: - De gunstige tider skal også komme borgere med svag tilknytning til arbejdsmarkedet til gavn, siger Ole K. Larsen
15. oktober 2019 kl. 19:50 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Ledigheden har taget et gevaldigt dyk de senere år i Guldborgsund Kommune. Den stigende beskæftigelsesudvikling er kommet mange ledige til gavn.

Som omtalt i Folketidende lørdag er for eksempel arbejdsløsheden blandt unge under 25 år i kommunen historisk lav blandt andet takket være en målrettet indsats fra jobcentrets side.

Læs også: Arbejdsløshed hos unge er historisk lav

Men der er fortsat udfordringer med at få folk med et handicap i beskæftigelse. Et nyt samarbejde skal gøre noget ved problemet.

- Vi er glade for nu at kunne samarbejde med Landsforeningen LEV med det klare formål at få flere borgere med handicap i beskæftigelse. Vi skal have alle i job i en tid, hvor beskæftigelsen stiger. De gunstige tider skal også komme borgere med svag tilknytning til arbejdsmarkedet til gavn, siger Ole K. Larsen (V), der er udvalgsformand for kommunens beskæftigelsesudvalg.

Samarbejdet er allerede så småt begyndt, og de første succeser er i hus.

Projekt KLAPjob under Landsforeningen LEV har i samarbejde med kommunens jobcenter fået de første borgere med handicap i job. Typisk er der tale om fleksjob, hvor der kan tages hensyn til den enkelte borgers nedsatte erhvervsevne.

- Det er godt at se, at et sådan samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og os i Landsforeningen LEV kan føre til beskæftigelse for de borgere, som vi gerne vil have sat mere fokus på. Samarbejdet er kommet godt fra start, og jeg glæder mig til flere positive resultater, siger projektleder i Landsforeningen LEV, Claus Bergman Hansen.

KLAPjob er en indsats, som laver skånejob og fleksjob til mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Det vil sige job til mennesker, der for eksempel har udviklingshæmning, autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade, der gør, at de har behov for støtte til at komme ind på det ordinære arbejdsmarked.

KLAPjob har været en succes i de fleste andre kommuner, hvor en lignende samarbejdsaftale er indgået.

I første halvår af i år har 348 personer med funktionsnedsættelse fået job gennem ordningen. Det er ifølge Claus Bergman Hansen flere en dobbelt så mange som i samme periode sidste år.

- Det er vi enormt glade for. Det kræver en målrettet indsats, men er til stor gavn for dem, der får et job i sidste ende, siger han.

Med aftale med Guldborgsund Kommune har Landsforeningen LEV nu tilbuddet KLAPjob i 47 af landets kommuner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce