cookie-og-privatlivspolitik
Onsdag middag var der kun begrænset med liv på Torvet. Det håber André Andersen fra Vores Nykøbing imidlertid snart at få gjort op med, stilheden, når musikken spiller fra begyndelsen af næste uge, hvor scenen er overdækket.
Onsdag middag var der kun begrænset med liv på Torvet. Det håber André Andersen fra Vores Nykøbing imidlertid snart at få gjort op med, stilheden, når musikken spiller fra begyndelsen af næste uge, hvor scenen er overdækket.
Foto: Niki Treumer Mogensen

Guldborgsund

Har godt styr på forsamlings-forbuddet

Citychef i Vores Nykøbing roser de handlende for deres gode opførsel i bylivet.
09. juli 2020 kl. 14:40 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Onsdag blev der lempet på forsamlingsforbuddet, så 100, mod tidligere 50, personer kan samles, men de relativt små tal bekymrer ikke Vores Nykøbing.

Handelsstandsforeningen har ellers en scene på Torvet, hvor der, så snart en overdækning er på plads, kan afholdes koncerter for op til 500 mennesker.

Blot skal de sidde med en meters afstand, påpeger city- og erhvervschef i Vores Nykøbing, André Andersen.

- Nu er det jo ikke rockkoncerter med fadøl, og hvad ved jeg, der kommer på scenen. Det er kunstnere med lokale rødder, de fleste af dem, som kommer og spiller, og ikke store koncerter med dans, siger han og fortsætter:

- Så det er bare hyggestemning, der er bedre end coronastemning. Men det er klart, at vi skal være obs på, hvor mange vi kan være.


Scenen er på vej

Scenen skulle egentligt have været taget i brug allerede i fredags.

Siden var meldingen midt i denne uge, og nu lyder det, at sejlet, der bruges til overdækningen af scenen, er på plads fredag. Det tør André Andersen dog ikke sigte efter.

- Overdækningen er stadig på vej, den er et sted i Tyskland, og montøren sætter det op fredag. Men fra at jeg får den besked, og til jeg booker musik dertil fredag, der er et stykke, så det bliver i starten af næste uge, siger han.


Roser de handlende

I stedet spiller musikken, der dagligt kan opleves mellem klokken 14 og 16, på Lilletorv, i Store Kirkestræde eller andre steder i byens gader.

Heller ikke der har der været problemer med forsamlinger af mennesker, påpeger André Andersen.

På Lilletorv er der ikke nogen oplagte steder at sidde og også langt mindre plads end på Torvet, og også derfor glæder han sig til, at det nye torv for alvor kan blive benyttet.

Og generelt mener erhvervschefen, at folk er gode til at tage hensyn til hinanden i gader og butikker, hvor der handles.

- De skal have ros, de mennesker, der er i byen, for folk tager glædeligt sprit, når de kommer ind i en butik, og tjekker, om der står "maks 10" eller noget i vinduet, og undlader at gå derind, hvis der er det antal. Det gælder både lokale og turister, siger han og tilføjer:

- De er også rigtig gode til, når de står i kø i supermarkedet eller i andre butikker, at holde afstand - det fungerer altså.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce