cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsundlisten fandt ved et opstillingsmød sidst i maj dens kandidater til kommunalvalget. Hvad bogstav, de skal stille op under til november, er endnu uafklaret.
Guldborgsundlisten fandt ved et opstillingsmød sidst i maj dens kandidater til kommunalvalget. Hvad bogstav, de skal stille op under til november, er endnu uafklaret.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Guldborgsund

Har mistet partibogstav

- Nu har vi eksisteret i 25 år, og så kan vi miste bogstavet, fordi man som landsdækkende parti kan hugge det. Det er jeg stærkt utilfreds med, siger borgmester.
16. august 2021 kl. 07:00 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Guldborgsundlisten skal med al sandsynlighed finde et nyt partibogstav før kommunalvalget til november.

G, som listen har benyttet ved de seneste fire kommunalvalg, er taget fra den, da Veganerpartiet ønsker at stille op med det ved førstkommende folketingsvalg.

Det kom frem allerede sidste år, men borgmester John Brædder fra listen sagde da, at han ville klage til Indenrigsministeriet, som står for området.

- Jeg får sandsynligvis det svar, at sådan er reglerne, men så må man lave reglerne om, sagde han dengang, og det viste sig også at blive tilfældet, fortæller han nu:

- Jeg har skrevet til Indenrigsministeriet, at vi og en række andre er utilfredse, men de har bare svaret, at sådan er lovgivningen.

Annonce

Partier, der stiller op til Folketinget har således førsteret, men John Brædder håber endnu på en løsning. Veganerpartiet har udmeldt, at det også vil stille op ved kommunalvalget, men sker det ikke, håber borgmesteren, at der alligevel kan findes en løsning.

Alternativt skal listen havde valgt et nyt bogstav før 31. august, men man trækker den til det sidste, for at se, hvad Veganerpartiet gør.

Sagen irriterer borgmesteren, der mener, at listen bør have førsteret.

- Nu har vi eksisteret i 25 år, og så kan vi miste bogstavet, fordi man som landsdækkende parti kan hugge det. Det er jeg stærkt utilfreds med, siger han og uddyber, hvorfor det er vigtigt:

- Det er princippet i, at man sådan kan hugge det. De fleste tænker nok ikke over, hvilket bogstav, man har, fordi de stemmer på partiet eller listen eller en kandidat, men det er ærgerligt, fordi vi har en del reklamer og jakker liggende, hvor vi så er nødt til at skifte bogstavet ud.

Annonce

Logoet kan man dog beholde, men hvad et eventuelt nyt partibogstav bliver, vil John Brædder ikke afsløre endnu. I princippet kan også det, og selv reserven for det og så videre, også blive frataget listen efter 31. august. Bliver nye partier opstillingsberettiget til folketingsvalget, kan de således snuppe dem.

I alt 20 lokallister landet over mistede med Veganerpartiets valg af G muligheden for fortsat at bruge bogstavet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE