cookie-og-privatlivspolitik
Den Store Havefest, der har eksisteret siden 2016, holdt sidste år til ved Middelaldercentret. I år flyttes det til Poul Martin Møllers Vej for at få flere ind i Nykøbing centrum.
Den Store Havefest, der har eksisteret siden 2016, holdt sidste år til ved Middelaldercentret. I år flyttes det til Poul Martin Møllers Vej for at få flere ind i Nykøbing centrum.
Foto: PR

Guldborgsund

Havefest er rykket ind til centrum

Der åbnes for et nyt, stort område, når Den Store Havefest finder sted om et par uger.
11. maj 2019 kl. 09:40 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Sidste år tog 6.000 mennesker en havestol og et picnictæppe under armen og drog forbi Den Store Havefest ved Middelaldercentrets græsplæner.

Når festen åbner igen 25. maj, bliver det i centrum af Nykøbing på Poul Martin Møllers Vej, forklarer arrangør Jane Pedersen.

- Der har været en efterspørgsel fra byens butikker om at placere os mere centralt. Samtidig er det lettere at deltage for dem, der kommer med offentlig transport.

Selve arealet af pladsen bliver det samme som i Middelaldercentret, men fordi man er i byen, kan det føles mindre. Antallet af p-pladser er derimod ikke stort, og derfor anbefaler Jane Pedersen folk om at tage bus, tog eller cykel - eller gåben - hen til pladsen.

Hun håber, at den mere centrale placering kan betyde, at flere har mulighed for at komme forbi.

- 2.500 personer har meldt sig til på Facebook, og for at få et mere nøjagtigt bud på det endelige antal kan man gange det tal med fire, mener Jane Pedersen.

Som noget nyt i år har hun udvidet med "Baghaven", der er et stort børneareal på Sophieskolens cykelområde. Der kommer besøg af nogle skatere, ligesom der er hoppepude og havebingo. Præmierne er sponsoreret af flere af byens butikker.

- Det er ret fantastisk med den opbakning. Pengene fra havebingo vil gå til sygehusets børneafdeling, siger Jane Pedersen.


Havestemning - hvordan?

I programmet finder man både løb, Jump Team Horbelev, MGP lavet af børn fra Sophieskolen, taler fra blandt andre borgmesteren, en koncert med Sko/Torp og afsluttende fest med Burgermeisters.

Der er lidt af hvert, og sådan skal det være, mener Jane Pedersen. I år kommer endnu flere boder og sælger mad, og lokale foreninger sælger kaffe og kage.

Den Store Havefest finder også sted i andre byer, og derfor hjælper mange arrangører hinanden med at skabe en dynamisk plads, hvor folk kommer lidt omkring. En anden udfordring er at få stedet til rent faktisk at ligne en havefest.

Garanttæpper har doneret et stort grønt tæppe, der skal ligge på scenen og skabe lidt græsplænestemning. Og et par mannequiner i farvestrålende skjorter hænger ud ved baren Havelågen.

På grund af et tilskud fra Guldborgsund Kommune på 75.000 kroner er der ikke en indgangsbillet. Til gengæld må man ikke medbringe mad og drikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce