Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Arbejdsgruppe frygter, at Nykøbings længe ventede mulighed for at bade i havnen drukner i det store havneudviklingsprojekt
NYKØBING Endnu en sommer er på vej, hvor en god del af Nykøbings befolkning drømmer om at kunne tage en dukkert i byen.
Det gør man i høj grad også i den arbejdsgruppe, som i et års tid har skubbet på for at realisere drømmene om et havnebad i Nykøbing.
Og medlemmerne her er klar til at skubbe på én gang til 22. april.
Her mødes gruppen med Guldborgsund Kommune, og gruppens håb er, at mødet bringer projektet et skridt nærmere realiteter frem for drømme, når ildsjælene og kommunen sidder ved samme bord.
- Vi møder op med en konkret plan og er meget opsatte på, at vi i fællesskab skal give processen et boost nu, fortæller Nikolaj Dennis Larsen fra arbejdsgruppen, som har fokus på den million kroner, byrådet i december 2020 satte af til forundersøgelser af mulighederne for et havnebad.
Arbejdsgruppen er hen over vinteren kogt ned til fire personer og består nu af forretningschef hos Business Lolland-Falster Thomas Rasmussen, artdirector hos Pajor Dennis Bosse, arkitekt og direktør hos Morten Bülow Arkitekter Morten Bülow og direktør hos Interlectus Nikolaj Dennis Larsen.
De fire møder op med planen og et ønske om, at deres projekt får en særstatus i forhold til det store havneudviklingsprojekt, som byrådet også har i støbeskeen.
- Vi har i øjeblikket lidt svært ved at finde ud af, hvor havnebadet tænkes placeret i det store havneprojekt. Vi frygter, at det kan komme til at drukne i de meget store planer, hvis vi ikke sammen med kommunen holder fast i, at havnebadet er sit eget projekt, der skal realiseres hurtigt. Ikke om 10 år, understreger Nikolaj Dennis Larsen.
Guldborgsund Kommune har for nylig søsat et 100 millioner kroner dyrt projekt, der skal skaffe kulturliv, restauranter og cafeer, rekreative miljøer, boliger, overnatning for turister og en promenade til havnen, når en selskabsmodel med private investorer og en internationalt anerkendt arkitekt er på plads.
En af de helt store udfordringer, der skal findes en løsning på, inden der kan bades i et kommende havnebassin, er forureningen i Guldborgsund.
- Vi tror ikke på, at Guldborgsund bliver renset til et niveau, der gør det til sikkert badevand. Men vi er meget inspireret af Odense Havnebad, hvor man har etableret et særskilt bassin med vand fra vandværket, som bliver renset og kloret, fortæller Nikolaj Dennis Larsen.
I Odense-bassinet er der plads til 300 gæster, som har cirka 33 gange 12 meter at boltre sig på.
KOMMENTARER