cookie-og-privatlivspolitik
Det er en båd som denne, der kommer til Nykøbing. Der er plads til 144 passagerer, og den lejes af rederiet Stromma.
Det er en båd som denne, der kommer til Nykøbing. Der er plads til 144 passagerer, og den lejes af rederiet Stromma.
Foto: Stromma Danmark

Guldborgsund

Havnerundfart på vej til Nykøbing

Fra 1. juli vil Museum Lolland-Falster, Johns Turistfart og Business LF arrangere ture med københavnerbåd fra Slotsbryggen.
04. april 2021 kl. 13:02 Af Birgitte Grønning

NYKØBING Sommeren kommer efter planen til at byde på en ny turistattraktion i midten af byen, når Museum Lolland-Falster, Johns Turistfart og Business LF i samarbejde søsætter en havnerundfart fra Slotsbryggen 1. juli.

Båden, der er lejet hos rederiet Stromma, som blandt andet driver kanalrundfart i København, kommer til at rumme 144 passagerer, hvoraf de 95 kan sidde overdækket.

Turen begynder i kanalhavnen mellem restauranterne Café 3kanten og Rosmarino og kommer i udgangspunktet til at vare en time og koste et sted mellem 100 og 130 kroner at løse billet til. Ruten kommer til at gå ud i Guldborgsund, under Kong Frederik IX's Bro, forbi Flatø og med vendeplads i bredningen, fortæller en af initiativtagerne, John Jalkiewicz, fra Johns Turistfart.

Han har skaffet turbåden til byen via en kammerat i Stromma, hvor man har for lidt at lave for tiden på grund af det begrænsede antal turister i København.

- Det er en båd til fire-fem millioner kroner, men vi kan leje den til en god pris, og jeg regner bestemt med, at den kommer for at blive, siger John Jalkiewicz, der har arbejdet på projektet siden efteråret.

Annonce

Det er ifølge John Jalkiewicz med tiden planen at udvide havnesejladsen med længere firmature, der kan kombineres med spisning og bustransport.

Ingen ved, hvilke coronarestriktioner der gælder 1. juli, men sejladsen bliver under alle omstændigheder tilpasset de gældende restriktioner, lyder meldingen.

Der ligger nu en ansøgning om kommunalt tilskud til havnerundfarten hos kultur, fritid og bosætningsudvalget, og projektet afventer også en godkendelse fra Søfartsstyrelsen, før det bliver en realitet at stævne ud fra Slotsbryggen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE