cookie-og-privatlivspolitik
På VUC Storstrøms afdelinger kan man få en fagkombination, der giver de rette kvalifikationer til dem, der ønsker at søge ind på uddannelsen til fængselsfunktionær.
På VUC Storstrøms afdelinger kan man få en fagkombination, der giver de rette kvalifikationer til dem, der ønsker at søge ind på uddannelsen til fængselsfunktionær.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Hf-linje støtter ny uddannelse

VUC er klar med en fagpakke, der kvalificerer til at søge om optagelse på uddannelsen til fængselsfunktionær.
13. januar 2022 kl. 17:10 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Fængselsfunktionæruddannelsen kommer til Nykøbing, og de videregående uddannelsesinstitutioner i byen er klar til at bakke op med linjer, der kan understøtte et optag til uddannelsen.

Blandt andet er VUC klar med en uddannelsespakke med fire hf-fag, der kvalificerer de studerende til at søge optagelse på uddannelsen til fængselsfunktionær.

- Vi har, hvad der skal til for at understøtte kompetenceudviklingen hos dem, der ønsker at søge uddannelsen, og vi glæder os til at løfte opgaven i samarbejde med de andre uddannelsesinstitutioner i området, siger administrerende direktør hos VUC Storstrøm, Martin Lasse H. Sieben.

Pakken udbydes på samtlige af VUC Storstrøms seks afdelinger i Nykøbing, Nakskov, Maribo, Vordingborg, Næstved og Faxe, og hvis man allerede er i job, men godt kunne tænke sig videre uddannelse, er der også mulighed for fleksibel tilrettelæggelse.

Guldborgsund Kommunes nye borgmester Simon Hansen (S) glæder sig også over, at kommunens borgere får endnu en mulighed for at uddanne sig lokalt.

Annonce

- Vi får i disse år flere og flere videregående uddannelser til vores område, og fængselsfunktionæruddannelsen er den seneste i rækken. Det er jeg som borgmester selvfølgelig meget begejstret for, for det er afgørende for en kommune og et lokalområde, at man ikke behøver at rejse væk for at få en uddannelse. Det gør mig både stolt og glad, at uddannelserne og kommunerne her på Lolland-Falster står sammen om at tage imod nye uddannelser og gøre vores borgere klar til de krav, der stilles på uddannelserne. Her er VUC Storstrøms forberedende hf-pakke et af de understøttende tiltag,

Det er endnu uklart, hvor uddannelsen præcist skal placeres i Nykøbing.

mglKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE