cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus modtager 1,25 millioner kroner fra regionen til at få foretaget energiforbedrende tiltag.
Nykøbing F. Sygehus modtager 1,25 millioner kroner fra regionen til at få foretaget energiforbedrende tiltag.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Hjælp til at sænke energiforbruget

Sygehus får million til energiforbedrende tiltag.
28. juni 2020 kl. 08:55 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Coronakrisen har ikke gavnet dansk økonomi og virksomhederne, og arbejdet med at hjælpe dem videre er sat i gang. Det arbejde deltager sygehusene også i. Tilbage i maj besluttede regionsrådet at understøtte virksomhederne ved at få lavet energiforbedrende tiltag på sygehusene for 30 millioner kroner.

Nykøbing F. Sygehus har modtaget i alt 1,25 millioner ud af den samlede anlægssum, der er forhøjet til 33 millioner kroner. Det er ikke så stor en del af puljen som de øvrige sygehuse, men der er en forklaring, siger Michael Værnhøj, stabschef på Nykøbing F. Sygehus. Det skyldes nemlig, at der var og er inkluderet renovering af eksisterende sengeafsnit på det tidligere til- og ombygningsprojekt Mana og på den kommende tilbygning til sygehuset.

Derfor har sygehuset fået de midler, det har søgt om, siger han.

Og de penge skal blandt andet gå til udskiftning af elevatorstyring og to 20 år gamle køleanlæg. Sygehuset har også flere ældre vakuumpumper, og ved at udskifte til mere energieffektive pumper kan man spare cirka 24.000 kroner årligt.

- Vores udfordring er, at vi ikke på sygehusets driftsbudget har penge til at "udskifte alt på en gang". Det skal tages over en længere periode. Med regionsrådets pulje til energiforbedrende tiltag kan vi komme hurtigere i gang. Det er ikke "nice to have", men "need to have". Sygehuset har manglet finansiering. Den er kommet med regionsrådets bevilling i tirsdags.

Annonce

I og med at den gamle del af Nykøbing F. Sygehus er fra 1957, gøres der løbende mange energiforbedrende tiltag, tilføjer Michael Værnhøj.

- Vi har stadig vinduer og belysning fra den tid. Gennem de seneste 10-15 år har der været stort fokus på energiforbrug og styring af dette. Rigtig mange af vores vinduer er udskiftet, og det arbejde fortsættes hver eneste år, indtil vi er nået i mål med en udskiftning af alle gamle vinduer til energiruder.

Alt sammen, også de nye projekter, der skal udføres i år, sparer energi på sygehuset og dermed penge på driften af sygehuset.

- Hovedformålet med energiforbedringer er at spare samfundet og dermed sygehusets drift for energi og derved udledning af CO2.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE