cookie-og-privatlivspolitik
Østre Skole er blandt skolerne, der har hørt fra elever, der har svært ved at få tingene til at passe sammen, nu deres skoledag ligger sent.

2

Billeder

Østre Skole er blandt skolerne, der har hørt fra elever, der har svært ved at få tingene til at passe sammen, nu deres skoledag ligger sent.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Guldborgsund

Hjælper pressede elever til at nå fritidsjob i tide

- Er man Mikkel i 8.a, der lige har fået et job og gerne vil beholde det, så er det super vigtigt at finde en god løsning, siger centerchef i Børn og Læring.
26. maj 2020 kl. 15:14 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GULDBORGSUND Mandag i sidste uge kom de ældste elever i skolerne tilbage, og det har givet en ny udfordring.

For selv om glæden for de fleste 6.-10. klasseselever var stor over igen at se hinanden og komme i skole, er deres tilbagevenden for en dels vedkommende kollideret med andre aktiviteter.

For at skolerne kan have plads til alle eleverne med de restriktioner, der stadig byder på blandt andet en meters afstand mellem eleverne, er der indført forskudt mødetid.

Mens 0.-5. klasse møder klokken 8.00-12.00, er de ældste elevers dag fra klokken 12.15 til klokken 16.15, og det giver udfordringer med at nå til blandt andet fritidsjob og træning i fritidsaktiviteter.

Det påpegede blandt andre Østre Skoles skoleleder Carsten Berger Pedersen i forbindelse med, at de ældste elever kom tilbage.

I kommunen, hvorfra de nye ringetider blev vedtaget, er man også opmærksom på problemet. Det fortæller centerchef i Børn og Læring, Kathrine Ersted Sørensen, der også kan fortælle, at der er arbejdet på løsninger.

- Vi kontaktede nogle af de lidt større arbejdspladser, der har unge medarbejdere, herunder Folketidende (der har avisbude, red.), og vi prøvede at komme med en opfordring til dem om, at vi tilsammen kunne udvise fleksibilitet, siger hun og fortsætter:

- Vi har generelt fået positive tilbagemeldinger. Nogle steder kunne man måske give dem vagter om morgenen i stedet, og andre steder er det 15-30 minutter, det har handlet om.

Blandt de unge har nogle fået lift med hinandens forældre for at nå hurtigere frem, eller de bruger cyklen.

Kommunen har ikke oplevet det som et stort problem, men et enkelt tilfælde er også nok, mener Kathrine Ersted Sørensen:

- Er man Mikkel i 8.a, der lige har fået et job og gerne vil beholde det, så er det super vigtigt at finde en god løsning. Og det at have et fritidsjob er vigtigt og kan inspirere til en senere karriere i erhvervslivet.

Også på fritidsområdet synes enderne at hænge sammen, og, påpeger centerchefen, så er der kun få uger tilbage af skoleåret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce