cookie-og-privatlivspolitik
Sukkerfabrikken producerer hvert år mere end 400.000 tons sukker.

12

Billeder

Sukkerfabrikken producerer hvert år mere end 400.000 tons sukker.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Hjemmevante politikere kom på udebane

To lokale virksomheder fik besøg af fire lokale folketingsmedlemmer.
07. januar 2020 kl. 18:00 Af Maria Juel Glasius

NYKØBING Morgendisen, vanddampen fra skorstenen og et generelt gråvejr lå tungt over sukkerfabrikken, da René Christensen (DF), Lennart Damsbo-Andersen (S), Kasper Roug (S) og Marcus Knuth (K) mandag mødte op til et besøg med fabrikkens to direktører.

Kaffeklubben kalder de fire folketingspolitikere sig, når de på tværs af partier besøger lokale virksomheder for at lære mere om deres udfordringer og for at vide, om man politisk kan justere på skruer, der kan gøre livet som en provinsvirksomhed lidt lettere.

På sukkerfabrikken er årets kampagne gået godt, forklarer administrerende direktør Jesper R. Thomasson og banker under bordet. Der går lige en måneds tid endnu, før han for alvor kan lave en konklusion. Men roerne kommer ind i det ønskede antal, og der har ikke været nogen særlige nedbrud i mekanikken på fabrikken.

550 lastbiler og traktorer er hvert eneste døgn rullet ind på sukkerfabrikkerne i både Nykøbing og Nakskov. På en god dag kan det blive til 18.000 tons roer. Men på de fleste dage ligger det på cirka 14.000 tons.

- Hvor langt ude i fremtiden kigger I i forhold til at bevare begge fabrikker, spørger Marcus Knuth.

Annonce

Det afhænger af udbuddet på roer, svarer Jesper Thomassen.

- Men der er ikke problemer indenfor de nærmeste år, så længe vi har roedyrkere, der er konkurrencedygtige. Og det er de, tilføjer han.

Det er rart at høre, forklarer Marcus Knuth efterfølgende, for blandt roedyrkerne findes der en tvivl om fremtiden. Og det er en af årsagerne til, at han kan lide besøgene hos virksomhederne. At man kan få deres version af virkeligheden.

De fik de også hos Erhvervsstyrelsen, der i 2016 udflyttede 21 arbejdspladser i kundecentret til Nykøbing fra København. Fem valgte at flytte med, hvoraf en har bosat sig i Nykøbing, mens en anden bor i Nysted. Et par andre bor i Næstved og Køge.

Men selvom opbakningen til udflytningen ikke var lige stor blandt alle medarbejdere, er medarbejdertilfredsheden stor i dag. Ud af fem ligger den på 4,83, forklarer kontorfuldmægtig Bettina Hansen, der har oplevet masser af succeshistorier i forbindelse med udflytningen.

Annonce

Ingen afdelinger i Erhvervsstyrelsen har oplevet problemer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, siden de flyttede. Hverken i kundecentret, der hjælper med spørgsmål til blandt andet borger.dk og NemID, eller hos Kontor for landdistriktsudvikling.

- Før vi flyttede, havde vi en forfærdelig kundetilfredshed, så vi lavede helt om på systemet. Det har i den grad hjulpet (nu ligger den på 91,2 procents tilfredshed, red.), siger Bettina Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE