cookie-og-privatlivspolitik
- Vi venter på den rigtige køber. Indtil da fortsætter vi, som vi plejer, siger Tinna Kobbernagel (til venstre). Hun og datteren, Lærke, er klar, lige så lang tid det tager. Dan Kobbernagel var ude af huset, da Folketidendes fotograf var på besøg.

4

Billeder

- Vi venter på den rigtige køber. Indtil da fortsætter vi, som vi plejer, siger Tinna Kobbernagel (til venstre). Hun og datteren, Lærke, er klar, lige så lang tid det tager. Dan Kobbernagel var ude af huset, da Folketidendes fotograf var på besøg.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Hjerteblod til salg

Café Oldfruen, familien Kobbernagels liv gennem de sidste 14 år, er blevet sat til salg, men ikke hvem som helst får lov at købe.
18. juli 2021 kl. 17:00 Af Lise Ravnkilde

MARIELYST Følelserne er tydeligvis udenpå, da Tinna Kobbernagel fortæller, at hun og Dan Kobbernagel sammen med datteren, Lærke, har besluttet at sætte Oldfruen til salg.

- Vi har mange følelser for stedet. Vi har selv slået alle søm i og gravet alle hullerne, fortæller Tinna Kobbernagel.

Parrets datter var også med fra starten. Som syvårig kørte hun jord i sin egen trillebør, da Oldfruen blev bygget efter Dan Kobbernagels tegninger.

Parret har besluttet, at nu er det tid til noget andet. Men de har ikke travlt med at sælge.

- Vi ønsker at sælge til en, der vil stedet. Selvfølgelig er der plads til købers egne og nye idéer, men vi leder efter en køber, der kan se det unikke i stedet, forklarer Dan Kobbernagel.

Annonce

Han har faktisk fundet sit drømmejob i Jylland. Han er ikke begyndt på det endnu, men han skal i fremtiden være supervisor på en stor fabrik i Horsens.

Tinna Kobbernagel glæder sig også til på et tidspunkt at flytte til Jylland igen. Hun kommer derfra og har stadig meget familie og en stor vennekreds der.

- Jeg ser frem til at kunne takke ja, når vi bliver inviteret til fest eller komsammen i weekender, fortæller hun.

Lærke Kobbernagel, der i dag er 22 år og en meget stor del af Oldfruen, ønsker ikke at overtage forretningen.

- Jeg vil rejse verden tyndt. Vende hver sten og fylde mit pas med stempler, fortæller hun.

Annonce

Har selv støbt kuglerne

Hun har allerede rejst meget. Flere måneder i Costa Rica og et helt år i Sydafrika, hvor hun arbejdede på en privat farm, der hjalp vilde dyr.

- Hun levede sine første år i Caribien, så vi har selv støbt kuglerne, mener Dan Kobbernagel.

Lærke Kobbernagel har pengene klar. Hele sit liv har hun sat penge ind på en opsparingskonto, for hun ved udmærket, at det koster penge at rejse.

- Jeg bruger så lidt som muligt til hverdag. Jeg er den eneste af mine venner, der ikke er flyttet hjemmefra endnu. Jeg vil ikke betale for at have tag over hovedet, griner hun.

Men hun er ikke noget curlingbarn. Hun er lynhurtig til at spotte, om nogen af gæsterne har brug for opmærksomhed, og begge forældre roser hende i høje toner for hendes arbejdsindsats.

Annonce

- Hun er med overalt og ved det hele. Og hun er meget vellidt blandt gæsterne, fortæller Tinna Kobbernagel.

Dan Kobbernagel supplerer:

- Hun er en kæmpe, kæmpe hjælp.

Tinna Kobbernagel har endnu ingen planer for, hvad hun vil, når Oldfruen bliver solgt.

- Jeg vil starte med at lave ingenting, siger hun.

Annonce

Hun forventer ikke, at hun vil kunne finde sig i ikke at lave noget, men i hvert fald nogle måneder vil hun ingenting lave.

- Jeg vil ikke arbejde fuld tid. Jeg har arbejdet i 80-100 timer om ugen i 14 år. Jeg har taget min tørn, siger hun.

Indtil videre fortsætter Oldfruen fuldstændig som sædvanlig. Og alle, der har booket arrangementer, kan regne med, at de kan holde deres fest på Oldfruen.

Dan Kobbernagel vil også gerne understrege, at det ikke er af økonomiske årsager, parret ønsker at sælge.

- 2019 og 2020 var svære år. Men vi kom ud af 2020 med et overskud på 380.000 kroner efter skat. Hvilket er rigtig fornuftigt, når man tænker på, at vi har haft corona-lukket, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE