cookie-og-privatlivspolitik
Livreddere som Hannibal Steenfos (th) og Jesper Foss Thomsen er at finde i Marielyst indtil 19. august.

11

Billeder

Livreddere som Hannibal Steenfos (th) og Jesper Foss Thomsen er at finde i Marielyst indtil 19. august.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Højsæsonen er ikke helt slut

BILLEDSERIE: Egentlig er den klassiske højsæson for turister slut - og så alligevel ikke helt, lyder det i Marielyst
10. august 2020 kl. 13:10 Af Maria Glasius Lange

Annonce

MARIELYST Når danske folkeskoler igen åbner dørerne for eleverne efter en lang sommerferie, betyder det som regel også afslutningen på højsæsonen i et sommerhusområde som Marielyst.

Men i år tyder noget på, at højsæsonen varer et par uger længere. Eller i hvert fald, at den ikke slutter så brat som de forrige år. Det mener Gitte Brandi, der er medejer af delikatessebutikken Vin & Vin Marielyst.

Hver uge opdateres hun og en del andre erhvervsdrivende i området om udviklingen i antallet af turister. Og meldingen fra sommerhusudlejerne er nu, at hele 800 udlejningssommerhuse fik nye ejere i lørdags.

- Det tal er normalt for højsæsonen, men når sæsonen er slut, falder antallet af sommerhusudlejninger som regel også til omkring 500. Men det fald ser vi åbenbart ikke endnu, siger hun.

Folketidende har i weekenden forsøgt at få fat byens sommerhusudlejninger, men det var ikke muligt at få en kommentar.

Men det glæder hende, at højsæsonen angiveligt ikke er helt forbi endnu. Hun har i især juli haft besøg af mange danskere. Også flere, der i år har købt sommerhus i området. Tyskerne er kommet til i løbet af de seneste uger, forklarer hun. Og dem har butikkerne savnet.

- Jeg har oplevet i år, at købelysten hos tyskerne har været lidt større end sædvanligt. Måske fordi de nu endelig er kommet af sted på ferie. Det koster nogle penge at leje et sommerhus. Og om der så er 20 eller 50 kroners forskel på en ting i Marielyst i forhold til i Tyskland, betyder måske ikke helt så meget, siger hun.

Romkuglerne fra Nørre Aaby, som hun sælger i butikken, er blandt de bedst sælgende varer.

- Jeg modtager hver tirsdag 500 romkugler, og jeg skal være heldig, hvis der stadig er nogle tilbage om fredagen, siger Gitte Brandi.

Derfor har hun en uskreven aftale, som stort set alle fastboende i Marielyst kender: Hvis skiltet med romkuglerne er ude, betyder det, at de er i butikken.

På tapasbaren Adriano er indehaver Søren Adrian glad. Han åbnede stedet i 2016 og har set omsætningen stige for hvert år. Da coronanedlukningen kom, var det svært at forestille sig helt, hvordan det ville påvirke virksomheden. Men heldet ville, at rigtig mange søgte til deres sommerhuse i Marielyst netop under nedlukningen, og da cafeer og restauranter igen fik lov til at åbne, var interessen enorm.

- Det er stukket helt af. Vi mistede omsætning i foråret, men det har vi indhentet. Og mere til, siger han og tilføjer, at hans omsætning ligger 30 procent højere end samme tidspunkt sidste år.

For få år siden besøgte han Ruths Hotel i Skagen og måtte vente på et bord i baren sammen med en skare af andre mennesker. Der var flere mennesker, der ventede på et bord på det hotel, end der dengang var gæster på en hel aften på hans tapasbar.

- Men denne sommer har folk stået i kø på gaden for at få et bord på vores restaurant, siger han med stolthed i blikket.

På stranden er der roligt, og livredderne har kun været nødt til at hoppe i havet for at køle sig selv ned i varmen.

- Det her er en meget sikker strand, fordi der ikke er nogen store bølger eller revlehuller, forklarer Hannibal Steenfos og Jesper Foss Thomsen.

Inden den varme weekend udsendte Tryg en guide til, hvordan badegæster bør agere, når de tilbringer tid på stranden. Blandt andet skal man få nok at spise og drikke i løbet af dagen, så man ikke løber tør for kræfter, imens man bader. Derudover rådes man til at huske solcreme og søge skygge i løbet af dagen.

- Gæsterne her på stranden har faktisk været gode til at følge de råd. Også inden at de blev sendt ud, siger Jesper Foss Thomsen, der primært har fået spørgsmål om, hvorfor vandet er brunligt tættest på stranden.

- Det er tang og alger, der kommer ind på stranden med pålandsvinden, forklarer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce