cookie-og-privatlivspolitik
I december 2009 kørte det foreløbig sidste tog fra Gedser til Nykøbing efter 123 års jernbanedrift på Gedserbanen. Siden har der kun været veterantog på skinnerne.
I december 2009 kørte det foreløbig sidste tog fra Gedser til Nykøbing efter 123 års jernbanedrift på Gedserbanen. Siden har der kun været veterantog på skinnerne.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Guldborgsund

Høring: Tog til Gedser, tak

Rådet for Bæredygtig Trafik fokuserer på tog i kommuneplan.
12. maj 2019 kl. 13:59 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDSER Tog skal have en central placering i Guldborgsund Kommunes nye 12-årige kommuneplan, der er i høring blandt borgerne til og med i dag.

Det mener både Landsforeningen Danmarks Jernbaner og Rådet fra Bæredygtig Trafik, som i hvert sit høringssvar opfordrer kommunen til at gøre mere for den kollektive trafik. Blandt andet vil de have trafikken på Gedserbanen mellem Nykøbing og Gedser tilbage.

Rådet for Bæredygtig Trafik anbefaler en genåbning af Gedserbanen med samkørsel med Lollandsbanen.

- Det vil helt klart være en god idé og helt i tråd med satsningen på grøn omstilling i kommunen, lyder det blandt andet i høringssvaret fra foreningen.

Rådet mener, at Gedser som by vil profitere af en genindførelse af persontrafikken på Gedserbanen, som siden 2009 har ligget uvirksom hen bortset fra Gedser Remises veterantogskørsler på skinnerne.

- Det vil være et af midlerne til at modvirke stagnation i området. En revitalisering af banen med persontrafik vil efter vores opfattelse også medføre, at pendlere i større omfang vil vælge toget fremfor bilen eller bussen, ligesom tilflyttere vil finde Gedser mere attraktiv, lyder argumenterne.

Landsforeningen Danmarks Jernbaner mener også, at Gedserbanen skal i drift igen, og at kommuneplanen ikke er tilstrækkelig opmærksom på de muligheder, der ligger i den jernbanetrafik, der forventes i anledning af Femern Bælt-forbindelsen, hvor kommunen vil være centralt placeret, skriver Landsforeningen Danmarks Jernbaner, der også vil have indarbejdet en letbane i Nykøbing i kommuneplanen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

Annonce