cookie-og-privatlivspolitik
De hyggelige træhuse er bygget af en tidligere rocker.

9

Billeder

De hyggelige træhuse er bygget af en tidligere rocker.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Guldborgsund

Høstfest ved fængslet

BILLEDSERIE: Nogle indsatte i Storstrøm Fængsel bruger tiden bag tremmer kreativt
20. september 2019 kl. 14:30 Af Andreas Johansen

Annonce

Bag pigtrådshegn og metertykke mure af mørk beton ligger et af landets mest sikre fængsler og putter sig - til skue for de forbipasserende på motorvejen, der drøner forbi i høj fart. Men lige netop torsdag var der måske grund til at slippe speederen bare en smule og dreje ned mod betonfortet. En tradition begyndte nemlig tidligt på eftermiddagen.

En plads foran fængslet var nemlig åbnet op for den brede befolkning, der i få timer fik lov til at komme og opleve det ellers lukkede område, der i dagens anledning lagde rum til et såkaldt høstmarked. Noget, man ikke just forbinder med nogle af landets allermest hærdede kriminelle.

- Træhusene her, de er bygget af en tidligere rocker. Han var virkelig lidt af en rod for at sige det pænt, men i dag bruger han så megen tid, han kan, i vores træværksted, og han er virkelig blevet dygtig. Vi leder efter en praktikplads til ham, når han skal ud, men han skal være her lidt endnu, fortæller Søren, der er enhedschef i Storstrøm Fængsel, før han påpeger, at det ene træhus i øvrigt er malet af en flok unge mænd fra en rockergruppering.

Ideen bag høstmarkedet kommer blandt andet fra Tina, der er værkmester.

- Som fængsel er det jo sjældent, man kommer i pressen og får omtale for gode ting - det er tit det negative, folk husker. Så vi tænkte, at et marked, hvor vi viser de indsattes kreationer frem, kunne være spændende. Og Herstedvester Fængsel har allerede deres berømte julemarked, så vi ville gøre noget andet. Derfor blev det et høstmarked, forklarer Tina.

Markedet blev ganske velbesøgt, og ifølge Tina er der ingen tvivl om, at den nye tradition fortsætter næste efterår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce