cookie-og-privatlivspolitik
2020-11-17-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Falster Svømmecenter, Nykøbing.
Der bliver afholdt svømmestævner men med corona afstand og tavse tilskuere 
-her er det svømmer Tue Vestergaard Jurs

Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Holder motivationen flydende

Coronakrisen sætter også sine spor i Svømmeklubben Syd, som arbejder hårdt på at fastholde svømmere.
22. november 2020 kl. 07:54 Af Birgitte Grønning

NYKØBING Ingenting er som før, når alle aktiviteter skal afvikles med afstand og håndsprit. Heller ikke under vandet i Svømmeklubben Syd, som kæmper for at holde motivationen blandt svømmerne flydende under coronakrisen.

I klubben er alle ud-af-huset-konkurrencer som regionale stævner og mesterskaber sat på pause på grund af coronarestriktioner. Det betyder, at svømmerne kun har hinanden at konkurrere mod, og det begynder at kunne mærkes.

- Vi har virkelig dygtige svømmere, som vi arbejder hårdt på at fastholde i sporten, selv om det er svære tider, og vores forhold på ingen måder er optimale, fortæller Jonas Harpsøe Halberg, der sidder i Svømmeklubben Syds konkurrenceudvalg.

En af klubbens udfordringer er, at banetimer er dyre.

- Vi prøver at arrangere så mange lokale stævner som muligt for at holde dampen oppe. Men de banetimer, vi skal bruge til at afvikle et stævne, går så fra vores almindelige træningstimer. Vi har ikke økonomi til at købe flere timer, og derfor kan vi ikke holde alle de stævner, vi gerne vil i øjeblikket. I Guldborgsund Kommune er det samtidig kun Nykøbings svømmehal, der er godkendt til konkurrence mellem for eksempel vores Team Danmark-svømmere, så vi kan ikke bare rykke til Nørre Alslev eller Sakskøbing, forklarer Jonas Harpsøe Halberg.

Annonce

Han håber - som alle andre - at coronakrisen snart er overstået.

- Hvis det fortsætter længe endnu, frygter jeg, at vi med de her vilkår risikerer at miste vores dygtige svømmere, konstaterer Jonas Harpsøe Halberg.

Formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), er opmærksom på svømmeklubbens problem, og han har planlagt et møde med klubben i næste uge.

- Vi har aftalt at tale om klubbens ønske om flere banetimer generelt, men jeg er åben overfor at vende alle aspekter af deres ønsker - også de særlige, der opstår i forbindelse med coronaen, siger Martin Lohse og uddyber:

- Det er lidt vanskeligere med svømning end med for eksempel fodbold, for der er generelt meget rift om banerne. Vi har offentlig svømning, som rigtig mange benytter sig af. Men det er klart, at der også skal være plads til konkurrencesvømmerne, siger han.

Annonce

Under coronaen har kommunen forsøgt at holde hånden under diverse klubber og foreninger ved at udbetalte støttepenge tidligere og undlade at kræve støttepenge tilbage for aktiviteter, der ikke er blevet afviklet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE