cookie-og-privatlivspolitik
Jan Laue har store planer for det gamle hotel. Efter 21 års ejerskab med hoteldrift vil han nu lave et bofællesskab med lejligheder for ældre mennesker.

2

Billeder

Jan Laue har store planer for det gamle hotel. Efter 21 års ejerskab med hoteldrift vil han nu lave et bofællesskab med lejligheder for ældre mennesker.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Hotel skal flytte ældre til Gedser

Hotel Gedser skal bygges om til bofællesskab med masser af muligheder for ældre mennesker.
07. november 2018 kl. 19:31 Af Klaus Præst Jaqué

Annonce

GEDSER Efter nogle år på lavt blus har ejeren af Hotel Gedser, Jan Laue, fået en god idé. Han vil skabe liv på hotellet ved at lokke det grå guld indenfor.

- Jeg baksede allerede med en idé om at lade unge flytte ind i lejligheder for mange år siden, men kunne ikke få tilladelserne i hus. Det har jeg så fået nu, og jeg har store planer om at bygge ældreboliger, fortæller Jan Laue.

Han har ejet hotellet i 21 år. Igennem dem har han forsøgt mange forskellige muligheder. Swimmingpool, diskotek, bar og madhus. Nu er det altså tid til at lægge stilen helt om.

- Jeg hørte fra nogen i Ældre Sagen, at der virkelig mangler gode bofællesskaber for ældre. Steder med muligheder for at hygge sig, når man på et tidspunkt bliver alene, fortæller hotelejeren.

Faktisk mener Jan Laue, at markedet er så stort som 80.000 ældre, som gerne vil i et bofællesskab.

Set i det lys er 29 lejligheder ikke umuligt at få afsat.

- Der kommer til at være 29, måske 30 toværelses lejligheder. De kommer til at have køkken og eget bad alle sammen, forklarer hotelejeren.

Drømmen for bofællesskabet er for Jan Laue stor:

- Jeg håber, at der, når folk tager herfra, er venteliste, så der hele tiden kommer nye ind, så det kan køre rundt for, hvem der ellers tager over, når jeg er væk, siger han.

Det er ikke kun store lejligheder med egne faciliteter, som skal lokke de ældre til Gedser. Hotellets mange tillokkende seværdigheder skal også sælge lejlighederne.

- Jeg renoverer swimmingpoolen og saunaen, ligesom jeg sætter et træningscenter op i bygningen, fortæller hotelejeren.

Derudover kommer der til at være mange fællesarealer.

- Der kommer til at være et bibliotek eller computerrum. Et fællesrum med billard eller andre muligheder, og så renoverer jeg værkstedet, som også kan benyttes, fortæller Jan Laue.

Og så er der et stort fælleskøkken på vej.

- Hotellet har en rigtig gammel scene med et stort tilhørende lokale. Jeg vil bygge et fælleskøkken i forlængelse af det lokale. Det kommer til at være ret stort, forklarer hotelejeren.


Hurtigt udført

Selv om Jan Laue allerede arbejdede med ideen om et bofællesskab for mange år siden, blev det først til et ældrekollektiv for et par uger siden. Derefter har han arbejdet hurtigt.

- Jeg tror, jeg har arbejdet på at rydde op og gøre klar i fire uger. Nu indrykker jeg annoncer, og når interesserede ringer, er jeg klar til at vise frem og invitere til møder, fortæller Jan Laue.

På møderne vil Jan Laue fortælle om sine visioner for bofællesskabet, men vigtigere for ham er at invitere de måske kommende beboere til at give deres ideer.

- Jeg har en masse idéer, men jeg vil lade det være op til fællesskabet at bestemme, hvad der skal udføres. Vi har adgang til mange muligheder herude, så folk skal bare komme og være med, opfordrer han.

Lejlighederne kommer til at koste mellem 6.500 kroner og 7.000 kroner.

På møderne med potentielle indflyttere vil Jan Laue informere om, at der kan stå lejligheder klar med seks måneders varsel.

- Når jeg rykker, rykker jeg hurtigt. Ideen er her, pengene er her, grundlaget er her, så nu skal de mange ældre, som ligesom jeg gerne vil være aktive i alderdommen, bare komme, siger han.

Vil man vide mere, kan Jan Laue kontaktes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce